Multitudinària concentració de suport al poble de Palestina

Més de 200 persones responen a la crida de Rubí Solidari per protestar contra la violència d'Israel

Inici de la concentració de suport al poble palestí
Inici de la concentració de suport al poble palestí | Cedida
Redacció
20 de maig del 2021
Més de 200 persones es van aplegar ahir a la tarda a la plaça de l'Ajuntament de Rubí per mostrar la seva solidaritat amb el poble de Palestina, després de deu dies de bombardejos constants per part d'Israel, que ja han deixat 219 morts - 63 d'ells, menors d'edat - i més de 1.500 ferits.

La protesta contra la violència d'Israel ha anat acompanyada, però, de reivindicacions d'identitat palestines amb cants i balls, després de la lectura d'un manifest que denuncia la "neteja ètnica" per part del govern sionista. 

El text, elaborat per la Comunitat Palestina de Catalunya, reclama que s'aturi l'ofensiva de manera immediata a Gaza. També demanen l'aplicació de les mesures de boicot, sancions i desinversions a Israel i que es trenquin les relacions comercials i militars amb el govern sionista.

Rubí Solidari ja ha anunciat una nova acció per al pròxim dimecres, 26 de maig. Abans de sortir en manifestació - fins a la plaça Pere Esmendia pel carrer Francesc Macià, i retorn a l'ajuntament pel carrer Maximí Fornés - es dedicaran uns minuts, a les 19 hores, per explicar la situació actual a Colòmbia, on la repressió del govern conservador ja ha provocat una cinquantena de morts.