El Dia de les Persones Refugiades se centrarà en combatre la islamofòbia

La programació inclourà una formació de cinc sessions de tres hores cadascuna

Detall del cartell de l'obra Alhayat
Detall del cartell de l'obra Alhayat | La Viciosa
Redacció
25 de maig del 2021
Rubí commemorarà el Dia Mundial de les persones refugiades, el pròxim 20 de juny, amb una proposta per combatre la islamofòbia i contribuir a la sensibilització sobre la discriminació, les actituds hostils o els perjudicis cap a la comunitat musulmana.

La programació consta d’una formació presencial, Islamofòbia a Catalunya. Què en sabem?, i una obra de teatre seguida d’un col·loqui. La formació serà a càrrec de l'associació SAFI amb la col·laboració de la Xarxa Antirumors de Rubí.

El curs s'adreça a persones majors d'edat, a títol individual, membres d'entitats o associacions veïnals i a professionals de l'àmbit social i educatiu; i consta de 15 hores de formació presencial, dividides en cinc sessions de tres hores: els dies 7, 8, 9, 15 i 16 de juny, de 16.30 a 19.30 hores, a l'auditori de la biblioteca municipal Mestre Martí Tauler. Per participar-hi cal inscriure's prèviament a la web de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Rubí.

Pel que fa al 20 de juny (18.30 hores), es podrà veure al teatre municipal La Sala l'obra Alhayat o la suma dels dies, de la companyia La Viciosa, que explica la història de la Júlia, una voluntària que arriba a un camp de persones refugiades a Grècia i coneix en Hadi, un refugiat sirià amb qui acaba creant una biblioteca. Després de l’obra, hi haurà un petit col·loqui per reflexionar sobre el missatge que transmet la història. Alhayat o la suma dels dies ha estat recentment reconeguda amb el Premi NovaVeu als XXIII Premis de la Crítica d’Arts Escèniques.

El regidor de Ciutadania, Pau Navarro, considera que trencar estereotips i prejudicis és "una eina d'enfortiment social a diferents nivells", i que amb aquesta formació s'obre "el diàleg i el debat per potenciar dinàmiques interculturals que aproximin les diferents realitats de la nostra ciutat i teixit associatiu".