L'Ajuntament impulsa dues noves línies d'ajuts al pagament de les despeses associades a l'habitatge

Aquest dimarts s'ha obert a exposició pública el reglament que ha de regular les bases dels nous ajuts

Redacció
25 de maig del 2021
L'Ajuntament de Rubí està treballant en dues noves línies de subvencions per facilitar a les persones que tinguin una capacitat econòmica limitada l'accés a l'habitatge i el pagament de les despeses bàsiques vinculades, que substituiran les actuals ajudes a l'IBI que el consistori atorga des del 2005 davant dels dubtes jurídics que generava la fórmula.

La primera tipologia de subvencions es destinarà a sufragar despeses generals de la llar, mentre que la segona estarà reservada a joves i famílies monoparentals per ajudar-los a fer front a les despeses de formalització de nous contractes de lloguer. Aquests són conceptes i col·lectius que quedaven fora d'altres ajuts que ja atorga l'Ajuntament i que el Pla local d'habitatge 2021-2027 identifica com a població necessitada de suport per garantir el seu dret a l'habitatge.

La regidora d'Habitatge, Ànnia Garcia, explica que aquestes noves ajudes "responen a una realitat perversa: el fet que un bé de primera necessitat, com és l'habitatge, tingui un preu molt per sobre de la capacitat adquisitiva de la majoria de la població".

D'acord amb allò que estableix l'article 133 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, amb l'objectiu de millorar la participació de la ciutadania en el procediment d'elaboració de normes, l'Ajuntament obre aquest dimarts a consulta pública a través de la plataforma Rubí Participa la tramitació de les bases reguladores d'aquests nous ajuts.

L'objectiu d'aquesta actuació és recollir l'opinió dels rubinencs i rubinenques, així com de les organitzacions potencialment afectades per les futures bases, en relació als problemes que es pretenen solucionar amb aquesta iniciativa, la necessitat i l'oportunitat de la convocatòria, els objectius de les subvencions, i les possibles solucions alternatives reguladores i no reguladores.