1 de 10
cuina

Els 20 millors xefs joves de Catalunya

La revista "Cuina" celebra els seus 20 anys amb una selecció de la nova generació de cuiners catalans que agafaran el testimoni de Ferran Adrià, Carme Ruscalleda, Santi Santamaría i els germans Roca

Els millors cuiners catalans del futur | ACN
per NacióDigital, 27 de maig de 2021 a les 18:00 |
La revista Cuina ha celebrat aquest dijous des del MNAC el 20è aniversari i ha reivindicat una vintena de xefs de la cuina catalana que ve i que "garanteixen que la revolució continua". Al número especial de la revista, que ja es troba als quioscos, es presenten 20 joves xefs i inclou una tria de 20 receptes històriques d'aquest període. La llista és aquesta:

Adrià Bou (Terram, Girona), Àlex Carrera (L'Aliança, Anglès), Arnau Bosch (Can Bosch, Cambrils), Arnau Muñío (Direkte Boqueria, barcelona), Carles Pérez de Rozas (Berbena, Barcelona), Carlota Claver (La Gormanda, Barcelona), David Andrés (Via Veneto, Barcelona), Eli Farrero (El Ventador, Barruera), Elia Nolla (Normal, Girona), Ferran Cerro (Ferran Cerro Restaurant, Reus), Gonzalo Ferreruela (Ferreruela, Lleida), Jan Fargas (Les Voltes de Sant Sebastià, Moià), Jordi Coromina (L'Horta de Tavertet), Joseba Cruz (Le Clandestin, Gaià, Bages), Martina Puigvert (Les Cols, Olot), Miquel Pardo (Cruix, Barcelona), Moha Quach (El Terrat, Tarragona), Pere Venturós (Terra, Berga), Víctor Torres (Les Magnòlies, Arbúcies) i Zhou Mengxin (coxef Somiatruites, Igualada).

 
Judith Càlix serà la nova directora de la revista fins ara dirigida per Josep Sucarrats. "Nosaltres estem aquí per explicar històries i esperem explicar-ne moltes més amb totes les ganes", ha apuntat Càlix. La nova directora ha destacat que volen seguir obrint portes de molts restaurants, de cuiners del món, de tradicions del país i de les noves tendències a la cuina.

El director de la revista durant 15 anys ha manifestat que Cuina parla de menjar, de beure i de viure, de la part feliç de l'existència: "I això ens ha donat energia número a número, fins al 250 que presentem avui".


Ha recordat que van néixer perquè volien explicar "fenòmens increïbles" que fa 20 anys passaven a Catalunya. "Va ser una autèntica revolució", ha dit Sucarrats, recordant a Ferran Adrià, els germans Roca, Carme Ruscalleda i Santi Santamaria. "Arribem a l'aniversari en un moment complicat, però ja olorem que el demà ja és aquí i aquest demà el representen una vintena de xefs", ha assegurat.

 

Participació