ple municipal maig 2021

Totes les qüestions que es debatran al ple d'aquesta tarda

Hi haurà 20 punts a la part resolutiva i cinc mocions dels grups municipals, a banda dels assumptes urgents

per RubiTV.cat, 27 de maig de 2021 a les 16:43 |
El ple municipal d'aquest dijous, 27 de maig, tindrà 27 punts a l'ordre del dia: 20 a la part resolutiva i cinc mocions dels grups municipals, a més dels assumptes urgents que corresponguin a cada part.

Pel que fa a la primera part del ple, les qüestions més destacades seran diverses modificacions pressupostàries, la liquidació del Consorci per al desenvolupament de l'eix B-30 de Sant Cugat, Rubí i Cerdanyola, tres punts referents a serveis municipals - el de neteja de dependències municipals, el de la gestió de les escoles bressol Lluna i Sol Solet i el de recollida de residus i neteja viària - i l'aprovació del Pla de millora de la qualitat de l'aire del Vallès Occidental.


També s'aprovarà sol·licitar la renovació de declarar Rubí com a àrea amb mercat d'habitatge tens.Pel que fa a les mocions, només quatre grups municipals en presentaran, inclosos els dos de govern.

Per una banda, ERC proposarà la redacció d'un manual d'aplicació i disseny de l'espai públic de Rubí, amb una quinzena de propostes per incloure als criteris de disseny de la ciutat.

L'AUP presentarà una moció per garantir l'equitat en l'accés als espectacles culturals, per adaptar-se a la nova realitat de digitalització i evitar un excés d'invitacions.

Finalment, els partits que formen part del govern posaran sobre la taula tres propostes: la protecció de la Via Verda del Vallès, l'adhesió a la declaració de la Xarxa de Pobles i Ciutats per una recuperació econòmica verda i sostenible, i una moció d'urgència per donar suport a aquells pobles que, arreu del món, pateixen conflictes, guerres i repressió.

 

Participació