Es recupera el ritme de creació d'empreses d'abans de la pandèmia a Rubí

Rubí Empresa ha donat suport a la posada en marxa de 10 noves empreses a la ciutat durant el primer trimestre de 2021, exactament el mateix nombre de companyies que es van crear durant el primer trimestre de 2020

Una usuària a la Finestreta Única Empresarial de Rubí
Una usuària a la Finestreta Única Empresarial de Rubí | Localpres
Redacció
28 de maig del 2021
Rubí Empresa ha donat suport a la posada en marxa de 10 noves empreses a la ciutat durant el primer trimestre de 2021, exactament el mateix nombre de companyies que es van crear durant el primer trimestre de 2020, abans de la declaració de l’estat d’alarma.

Amb això, la ciutat ha recuperat el ritme de creació d'empreses d'abans de la pandèmia, superant la tendència del segon trimestre de l'any passat - només se'n van crear dues - i els mesos posteriors - a l'abril i al maig, cap; i al juny es van assessorar 8 persones.

El Servei de Creació d'Empreses ha acompanyat 50 persones emprenedores amb 100 hores d'assessorament en tot el procés: la definició de la idea, la planificació del projecte i la seva realització final. Així, les persones usuàries han rebut informació útil per a la creació de la seva empresa i orientació específica sobre els serveis que l’Ajuntament posa al seu abast. Quan ha estat necessari, també se’ls ha assessorat i ajudat en la tramitació del corresponent finançament.

Fruit d'aquest assessorament, s'han posat en marxa 10 empreses, set de les quals s'han donat d'alta a través del Punt d'Atenció a l'Emprenedor, que facilita la constitució de l'empresa i afavorint que les gestions es puguin fer de manera telemàtica.

"La crisi sanitària de la COVID-19 ha impactat de manera evident en el sector econòmic, però Rubí té un teixit empresarial fort que ha sabut lluitar per mantenir-se viu", diu el regidor de Serveis a l'Empresa, Rafael Güeto, que s'ha mostrat "optimista" davant l'etapa de reactivació econòmica, "que estem convençuts que tenim molt a prop".