EDUCACIÓ

CCOO denuncia la «sobreràtio» de les aules dels centres escolars al Vallès Occidental

Rubí té un "sobreràtio" del 50% a les aules de primària i del 41% a secundària

per RubiTV.cat, 12 de març de 2019 a les 13:00 |
Les aules del Vallès Occidental tenen "sobreràtio" | Arnau Urgell
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Federació d'Educació de CCOO del Vallès Occidental-Catalunya Central alerta que gran part dels centres de la comarca tenen més alumnes per aula dels establerts per llei, és a dir, més de 25 alumnes a les aules d'Educació Primària i més de 30 a Secundària. Concretament, la federació ha denunciat que el 42% de les aules del Vallès Occidental d'Educació Infantil i Primària tenen "sobreràtio" i en Educació Secundària, un 37%. 

D'entre les poblacions més destacades es troba Rubí, amb la meitat de les aules de primària amb "sobreràtio" i a secundària, el 41%.


Davant d'aquesta situació, la comissió ha proposat als grups parlamentaris catalans que s'elabori la normativa corresponent per tal de reduir les ràtios de les aules catalanes, gradualment, començant el curs vinent. El sindicat proposa que el màxim nombre d'alumnes a infantil i primària sigui de 20, mentre que a secundària en siguin 25 i a l'educació postobligatòria, 30 alumnes, una mesura que garantirà la qualitat del procés educatiu i la seguretat de tota la comunitat educativa.

CCOO assegura que la planificació educativa és clau per poder entomar les problemàtiques d'escolarització i denuncia que cal un canvi que impliqui deixar de pensar en les places escolars com en un mercat on es fomenta la competitivitat entre els centres per triar un determinat alumnat.  

 

Participació