El CEF Can Mir se suma al projecte Rubiclack

A més de la recollida i reciclatge de l'oli usat, dona feina a persones amb diversitat intel·lectual de la ciutat

Els clakis serveixen per reciclar l'oli usat
Els clakis serveixen per reciclar l'oli usat | Localpres
Redacció
28 de maig del 2021
El CEF Can Mir s'ha estrenat aquesta setmana com a punt de recollida i distribució gratuïta de clakis, els recipients de recollida de l'oli usat, i que es podran adquirir cada dimarts i dijous a la tarda a partir de les 16.30 hores a les instal·lacions del club. L'Ajuntament n'ha repartit 320 unitats entre la deixalleria mòbil, la de Cova Solera i el Can Mir.

L’oli és un residu molt comú a casa i molt perillós si no es gestiona com cal. Cada litre d’oli pot arribar a contaminar 10.000 litres d’aigua. Per això és important no llençar-lo a l’aigüera, una acció que es fa a moltes llars i que cal evitar.

El projecte Rubiclack té, a més, un alt valor social, i és que a banda d'evitar la contaminació de les aigües, genera llocs de treball per a persones amb diversitat intel·lectual de Rubí, ja que els impulsors van ser mares i pares de l'AMPA del Centre d'Educació Especial de Ca n'Oriol i actualment és gestionat per l'entitat Associació de Persones Amb Diversitat Intel·lectual de Rubí (APDIR).

Així, totes les escoles públiques i concertades de Rubí, els instituts i el Centre d'Educació Especial de Ca n'Oriol són punts de recollida de clakis. A més, també es poden bescanviar a diverses dependències municipals - l'Ajuntament, la biblioteca Mestre Martí Tauler, el Rubí Forma i els edificis de Serveis a les Persones i Serveis Territorials - i a les seus de l'Associació veïnal Ca n'Oriol, el Portal de Ca n'Oriol i el CRAC.