Els pensionistes reclamen una auditoria de la Seguretat Social

Una quarantena de persones es manifesta pel centre de Rubí

La manifestació dels pensionistes d'aquest dissabte
La manifestació dels pensionistes d'aquest dissabte | Cedida
Redacció
31 de maig del 2021
Actualitzat el 01 de juny a la 1:56h
El Moviment per unes Pensions Públiques Dignes de Rubí, i també la plataforma Rubí per la Sanitat, s'han manifestat aquest dissabte per exigir a la Seguretat Social que faci una auditoria de com s'han gastat els diners que recapten per fer el pagament de les pensions. La manifestació s'emmarcava en el conjunt de mobilitzacions a nivell estatal en defensa de les pensions públiques.

Segons explica el moviment de pensionistes, entre els anys 2000 i 2008 es va crear una guardiola de 68.000 milions, provinents de les cotitzacions a la Seguretat Social, però aquesta guardiola "s'ha buidat en els últims deu anys".

"Històricament, la banca i tots els seus servidors ens estan dient cada dia que la Seguretat Social i, en concret les pensions, són deficitàries i estan en fallida", critica el moviment, que creu que és "evident" que les pensions són l'instrument que vol controlar la gran banca - "són uns 140.000 milions d'euros l'any, i això és de gran interès per als seus negocis", alerten.

Finalment, els pensionistes critiquen les polítiques dels governs de torn, tant PP com PSOE, que a través de les reformes laborals i de pensions "han propiciat cada vegada més la pèrdua d'ingressos a la Seguretat Social i debilitatn cada vegada més el funcionament d'aquest organisme".

A més de l'auditoria de la Seguretat Social, els pensionistes continuen demanant la derogació de les lleis de pensions del 2011 i 2013, i de les reformes laborals del 2010 i el 2012.

 

El pas de la manifestació per l'illa de vianants Foto: Cedida

 
Un record a Julio, membre del MPPD des dels seus inicis

Durant el recorregut de la manifestació, el MPPD va tenir unes paraules de record a Julio, un "company molt actiu" des de l'inici de la constitució del moviment, molt present a les assemblees dels dimarts a Rubí i dels dilluns a Terrassa, i que va morir fa pocs dies a causa de la Covid-19.

Els seus companys el recorden "amb molt d'afecte" perquè no es perdia mai cap acte en defensa de les pensions, de la sanitat pública o en solidaritat amb altres moviments; a més, li agradava recitar poesia amb molt sentiment, així com fer moltes consignes amb contingut reivindicatiu i per la unió de les forces de la classe obrera.