1 de 10
mppd

Els pensionistes reclamen una auditoria de la Seguretat Social

Una quarantena de persones es manifesta pel centre de Rubí

La manifestació dels pensionistes d'aquest dissabte | Cedida
per RubiTV.cat, 31 de maig de 2021 a les 18:00 |
El Moviment per unes Pensions Públiques Dignes de Rubí, i també la plataforma Rubí per la Sanitat, s'han manifestat aquest dissabte per exigir a la Seguretat Social que faci una auditoria de com s'han gastat els diners que recapten per fer el pagament de les pensions. La manifestació s'emmarcava en el conjunt de mobilitzacions a nivell estatal en defensa de les pensions públiques.Segons explica el moviment de pensionistes, entre els anys 2000 i 2008 es va crear una guardiola de 68.000 milions, provinents de les cotitzacions a la Seguretat Social, però aquesta guardiola "s'ha buidat en els últims deu anys".

"Històricament, la banca i tots els seus servidors ens estan dient cada dia que la Seguretat Social i, en concret les pensions, són deficitàries i estan en fallida", critica el moviment, que creu que és "evident" que les pensions són l'instrument que vol controlar la gran banca - "són uns 140.000 milions d'euros l'any, i això és de gran interès per als seus negocis", alerten.


Finalment, els pensionistes critiquen les polítiques dels governs de torn, tant PP com PSOE, que a través de les reformes laborals i de pensions "han propiciat cada vegada més la pèrdua d'ingressos a la Seguretat Social i debilitatn cada vegada més el funcionament d'aquest organisme".

A més de l'auditoria de la Seguretat Social, els pensionistes continuen demanant la derogació de les lleis de pensions del 2011 i 2013, i de les reformes laborals del 2010 i el 2012.


 

El pas de la manifestació per l'illa de vianants Foto: Cedida

 
Un record a Julio, membre del MPPD des dels seus inicis

Durant el recorregut de la manifestació, el MPPD va tenir unes paraules de record a Julio, un "company molt actiu" des de l'inici de la constitució del moviment, molt present a les assemblees dels dimarts a Rubí i dels dilluns a Terrassa, i que va morir fa pocs dies a causa de la Covid-19.

Els seus companys el recorden "amb molt d'afecte" perquè no es perdia mai cap acte en defensa de les pensions, de la sanitat pública o en solidaritat amb altres moviments; a més, li agradava recitar poesia amb molt sentiment, així com fer moltes consignes amb contingut reivindicatiu i per la unió de les forces de la classe obrera.

 

Participació