Francesc Sutrias, nomenat director de l'Agència Catalana del Consum

El de Rubí ha ocupat diversos càrrecs al llarg de la seva trajectòria, i va ser un dels processats per l'organització del referèndum

Francesc Sutrias, en una imatge d'arxiu el 20 de setembre de 2017
Francesc Sutrias, en una imatge d'arxiu el 20 de setembre de 2017 | RubiTV.cat
Redacció
01 de juny del 2021
El rubinenc Francesc Sutrias ha estat nomenat director general de de l'Agència Catalana del Consum, substituïnt Montserrat Ribera en el càrrec. Sutrias ja havia ocupat la direcció general de Patrimoni fins l'any 2017, quan va ser detingut per la Guàrdia Civil en el marc de l'operatiu contra el referèndum i processat pel Jutjat d'Instrucció número 13.

 
Nascut l'any 1966, Sutrias és llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Bellaterra (UAB), Postgrau en Dret Immobiliari i Urbanístic i Postgrau en Administració Pública i Doctorand del Programa de Dret Públic per la Universitat Pompeu Fabra (UPF).

Pel que fa als càrrecs directius, ha estat director-gerent del Consorci Urbanístic VNG Eixample Nord, a Vilanova i la Geltrú (2008-2016), gerent de la societat municipal Martorell Gestió del Sòl i conseller delegat de l'empresa pública Promocions Urbanes de Rubí i és advocat de l'Institut Català del Sòl en excedència. També ha participat en organismes sectorials com la Fundació Habitat 3, ha estat membre del Comitè d'experts per a la reforma de les polítiques d'ordenació del territori i urbanisme a Catalunya. També ha format part del Consorci Metropolità de l'Habitatge i del Consell de l'Habitatge Social de Barcelona.

Ha estat partícip de diversos consells assessors urbanístics, entre els quals destaquen el Consell Assessor de l'Habitatge de Catalunya (2003-2006) i la Comissió d'Urbanisme i Habitatge de la Federació de Municipis (2004-2007).    
 
A Rubí, Sutrias va ser regidor de l'Ajuntament de Rubí per Esquerra Republicana entre els anys 1995 i 2006. Entre el 2000 i el 2006 va ocupar el càrrec de tinent d'alcalde.