Xavier Corbera presenta el projecte d'ERC per «reiniciar Rubí»

En un acte a la biblioteca Mestre Martí Tauler, el portaveu de la formació va desgranar els pilars bàsics de les seves propostes de ciutat

Xavier Corbera presenta «Reiniciem Rubí» a l'auditori de la biblioteca municipal
Xavier Corbera presenta «Reiniciem Rubí» a l'auditori de la biblioteca municipal | Marta Casas
02 de juny del 2021
Actualitzat el 20 de març del 2022 a les 16:00h
Reiniciem Rubí. Aquest és el fil conductor d'una campanya que ha posat en marxa la secció local d'ERC a la ciutat, amb la vista posada al 2023 però que pretén dibuixar i mostrar el seu projecte. Com ha explicat el portaveu de l'oposició, Xavier Corbera, "reiniciar Rubí no vol dir apagar l'ordinador i tornar-lo a engegat, sinó instal·lar-li un sistema operatiu completament nou i renovat".

Corbera, que ha agraït la presència de diversos grups municipals, d'algunes entitats de la ciutat i de la diputada i portaveu parlamentària Marta Vilalta i altres càrrecs d'ERC d'arreu del territori, ha reivindicat el seu "inconformisme" davant de la mala gestió de "vint anys de govern socialista", que al seu parer ha deixat la ciutat "estancada, i igual que estava quan encapçalar el primer govern". Un govern, per cert, del qual l'actual alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ja en formava part, ha recordat.

Respecte a la situació actual, el portaveu republicà ha criticat que la ciutat "està en mans de 13 regidors que ho decideixen tot, posant com a exemple el crèdit de més de 12 milions d'euros que servirà per finançar diversos projectes del Pla d'inversions i al qual "l'oposició no ha pogut dir res".

Xavier Corbera també ha estat molt crític amb l'estat de la ciutat respecte a les grans infraestructures, com l'Hospital o la segona estació d'FGC. "Li he dit moltes vegades a l'alcaldessa que ens utilitzi" per anar a reclamar aquestes necessitats de ciutat sense tenir en compte "de quin color és el conseller corresponent".

Els cinc grans pilars de Reiniciem Rubí

Pel que fa al projecte "de present i de futur, no només de cara a les eleccions", ha explicat Corbera, ERC ha definit cinc grans àmbits d'actuació per al qual tenen propostes "innovadores i valentes": l'economia, la qualitat de vida, l'educació, l'habitatge i la seguretat.

Segons els republicans, a Rubí "ens juguem ser competitius, i tenint un magatzem d'Amazon i un centre comercial tan proper", ha refermat la seva aposta pels APEUS (Àrees de Promoció Econòmica Urbana) i per un teixit industrial que aposti per les energies renovables i l'economia circular.
 

Pel que fa a l'habitatge, Corbera ha defensat una promoció d'habitatges "perquè els nostres joves puguin quedar-se a viure a Rubí", i ha lamentat que a Rubí hi hagi "centenars" de pisos buits que són propietat de fons voltor i immobiliàries, quan en altres municipis com Salt se n'han incorporat molts més, en nombre i proporció, al parc d'habitatge públic.

Dos dels pilars del projecte d'ERC són la qualitat de vida, és a dir, que la gent pugui "fer les activitats i trobi allò que necessita a Rubí", i l'educació, que és "l'arma més poderosa", citant Nelson Mandela.

La seguretat ciutadana: un tema que no és tabú per a les esquerres

Pel que fa al darrer gran àmbit d'actuació, Corbera s'ha referit al "mantra" que persegueix les esquerres en general, que és que no els agrada parlar de seguretat. "No és cert, i és més, no podem deixar que el discurs sobre la seguretat ciutadana el capitalitzin sectors racistes, xenòfobs o feixistes", ha etzibat.

En aquest sentit, ha parlat de diversos àmbits de la seguretat, com la viària o la sanitària, però sobretot s'ha referit a la seguretat ciutadana i la resposta de l'Ajuntament de Rubí davant els últims esdeveniments a la ciutat: "La solució no és enviar una carta demanant més efectius dels Mossos quan el mateix cos de Policia Local té un dèficit d'efectius i la meitat, de baixa. Què passa perquè no vulguin treballar a Rubí?", ha reflexionat en veu alta.

En tot cas, Corbera ha defensat que a banda de la necessària actuació policial el què cal és un acompanyament als joves - ha posat com a exemple un grup de nois que increpaven comerciants a l'illa de vianants o l'apunyalament a un menor que es va produir fa unes setmanes a la zona de la Mútua - perquè, ells tampoc, "no es quedin enrere".