Aturat «in extremis» el desnonament previst per aquest matí a Rubí

Segons ha explicat la PAH, ho han aconseguit després d'una negociació al jutjat, però el llançament ha quedat obert i es podria produir entre el 7 i l'11 de juny, sense hora determinada

Una trentena de persones es concentra a les portes del bloc del carrer de la Plana de Can Bertran
Una trentena de persones es concentra a les portes del bloc del carrer de la Plana de Can Bertran | Marta Casas
03 de juny del 2021
Actualitzat a la 13:48h
El desnonament previst per aquest matí al carrer de la Plana de Can Bertran s'ha aturat in extremis, com en les últimes ocasions, després que alguns membres de la PAH ho hagin negociat al jutjat amb la propietat. Fins a una quarantena de persones, per altra banda, han assistit a la crida de la Plataforma a la porta del bloc on hi ha el pis que havien de desnonar.

També hi han fet acte de presència dos membres d'una empresa d'instal·lació de portes de ferro i un tècnic d'alarmes, que finalment no han actuat. Tot i això, hi ha hagut petit un moment de tensió quan dos operaris que anaven a instal·lar un aparell d'aire acondicionat en un altre pis han volgut entrar a l'edifici i els han barrat el pas, confonent-los amb els manyans que canvien els panys de les portes després d'un llançament.
 

La furgoneta de l'empresa que havia de canviar les portes, davant la concentració de la PAH Foto: Marta Casas


Un cop confirmada l'aturada del desnonament, membres de la PAH han explicat a RubiTV.cat que el pis és propietat de Coral Homes - de la qual La Caixa en té un 20% - i que, als jutjats, representants de la propietat estaven "enfadats" perquè "ni els Serveis Socials de Rubí ni l'advocat d'ofici" de les persones que havien d'ésser desnonades "no han fet res", quan es podien haver acollit al decret de moratòria dels desnonaments.

Un cop han confirmat l'aturada del desnonament, la PAH ho ha celebrat amb càntics de "Sí Se Puede" i aplaudiments. Però un cop han rebut la carta que confirma l'aturada del desnonament, ha caigut una nova gerra d'aigua freda: segons han informat, es pot tornar a produir entre els dies 7 i 11 de juny, sense previ avís ni horari definit.