COMERÇ

Obert el període per demanar ajudes per a la millora del comerç local

Les subvencions, que cobreixen la meitat del cost de l'actuació fins a un màxim de 1.000 €, es poden demanar fins al 2 de juliol

per Redacció, 3 de juny de 2021 a les 14:00 |
Les sol·licituds per a la millora del comerç local es poden demanar fins al 2 de juliol | Roger Navarro
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El període per sol·licitar les subvencions per a la millora del comerç local ja està obert. Mitjançant aquesta convocatòria, el consistori subvenciona la meitat del cost de l'actuació, fins a un màxim de 1.000 euros, amb l'objectiu de millorar la competitivitat del comerç urbà de la ciutat i adaptar-se a les tendències actuals del mercat. L'Ajuntament té previst un pressupost total de 40.000 euros per a aquestes subvencions.

Els comerços poden optar a una sola de les cinc línies d'ajudes que es contemplen: renovació exterior - incloses modificacions de la façana comercial -, retolacions, senyalitzacions exteriors a la façana, aparadors i substitució de tancaments exteriors opacs; renovació interior, com ara modificacions de la retolació o senyalització interior, del taulell, de la zona d’atenció al client i de la zona d’exposició dels productes; introducció de noves tecnologies; difusió comercial, entesa com l’edició de material divulgatiu sobre l'establiment i l'activitat empresarial que s'hi desenvolupa; i supressió de barreres arquitectòniques.


Els establiments han d'estar ubicats en planta baixa i dins la trama consolidada de Rubí, actius en el moment de presentar la sol·licitud i han de respondre a alguna de les tipologies contemplades en la relació d'epígrafs de la convocatòria.

Si l'actuació per a la qual s'ha demanat la subvenció ja s'ha realitzat en el moment de presentar la sol·licitud, el seu cost serà l'acreditat. Si encara està pendent de realitzar-se, es prendrà com a referència el cost pressupostat. En aquest cas, el termini màxim de justificació serà el 31 de gener de 2022 i les actuacions s'hauran d'acreditar mitjançant factures i justificants de pagament.


Les sol·licituds, per via telemàtica, i tota la documentació requerida, es poden presentar fins al 2 de juliol. Les sol·licituds es poden descarregar a l'apartat de tràmits de la Seu electrònica de l’Ajuntament de Rubí. En cas de necessitar suport telefònic, cal trucar a la Finestreta Única Empresarial (FUER), al telèfon 93 588 70 00 - extensions 1402, 1403 i 1442.

 

Participació