L'Ultra Clean Marathon recull prop d'una tona de residus

A la prova hi van participar un total de 280 corredors

Els residus més comuns, curiosos i perillosos que s'han trobat al llarg de l'UCM
Els residus més comuns, curiosos i perillosos que s'han trobat al llarg de l'UCM | Cedida/UCM
Redacció
07 de juny del 2021
Actualitzat a les 12:39h
Aquest dissabte s'ha celebrat la tercera edició de l'Ultra Clean Marathon (UCM), coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, i que ha resultat un èxit absolut, tant pel que fa als equips participants - 24, un total de 280 corredors - com per la quantitat de residus que s'han recollit, prop d'una tona.

La prova va sortir de Terrassa i, després de passar pels municipis de Rubí i Sant Cugat, va continuar el seu recorregut fins al Moll de la Marina.

L’equip de Salomon va ser el primer en arribar a la meta, amb un temps de 4 hores 40 minuts i 4 segons i 27 quilos de deixalles recollits. El segon equip va ser Klassmark, amb un temps de 6:41:43 i 38 quilos; i els tercers, Consciència pel planeta, amb 7:41:50 i 35,5 quilos de residus recollits. L’equip Run Qklikkes es va endur el premi al major número de quilos de deixalles recollits amb 76 i l’equip Recyduo el premi a la fotografia.

En paral·lel a la cursa, es van desenvolupar diverses accions d'educació mediambiental i tasques de neteja al llarg del recorregut, entre elles una neteja en superfície i subaquàtica a les platges de Barcelona, que van acabar recollint més de 40 quilos de vidre, 12,2 de plàstics, 29,5 de tovalloletes, 5,9 de burilles, 24 de llaunes o 20 d'envasos, entre d'altres.

Al llarg del recorregut de l'UCM es van trobar molts tipus de residus: diferents tipus de carretons, un patinet, un extintor, trosssos de sofà, uralita, una garrafa amb oli de cotxe...
 

Els residus més comuns, curiosos i perillosos que s'han trobat al llarg de l'UCM Foto: Cedida/UCM