cultura popular

Les Anades d'Olla sorteja un DVD de «Bòjum, la petjada d'en Bòdum»

El documental que explica la història de la bèstia de foc i aigua de l'entitat s'estrenarà aquest diumenge a La Sala

per RubiTV.cat, 8 de juny de 2021 a les 10:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'entitat de cultura popular Les Anades d'Olla, amb la seva bèstia Bòjum - una rèplica del conegut elefant Bòdum de Pep Borràs, però que llença aigua, foc i caramels - presentarà aquest diumenge el documental Bòjum, la petjada d'en Bòdum, al teatre municipal La Sala.Amb motiu d'aquesta presentació, l'entitat sorteja un DVD del documental entre tots els seus seguidors a Instagram. Per participar-hi, només cal ser seguidor del perfil i fer un comentari a la publicació amb el nom de dos amics, tantes vegades com es vulgui.

El sorteig es farà el dissabte, 12 de juny, i els guanyadors es publicaran al perfil d'Instagram de Les anades d'olla el dia 13, just després de l'estrena del documental al teatre municipal La Sala.


Per aquesta primera projecció, Les Anades d'Olla ha prioritzat convidar totes aquelles persones, comerços i empreses que han col·laborat d'alguna manera en la consecució de la fita, "que no ha fet més que començar", i, atesa la limitació d'aforament, s'han pogut repartir poques entrades amb persones no relacionades amb el Bòjum.

L'entitat, però, assegura que aviat informaran sobre com el públic general podrà veure aquest documental.


El documental

 
L'audiovisual sobre el Bòjum és obra de la productora Crestavisual, de la mà del seu responsable, Blai Ferran. Amb una durada de mitja hora, el documental repassa tot el procés de creació de la bèstia i de l'entitat, formada per persones molt diverses que col·laboren en la construcció del Bòjum.

Entre els artistes hi ha el mateix Pep Borràs, cocreador del Bòdum, Rafa Fernàndez de Drastic Works, Núria Sentís, Helena Abella i Montserrat Rius; Josep Milà i Joan Mir, membre dels Diables del Carmel, que van vetllar perquè l'estructura de la bèstia fos l'adequada; i Ricardo Sanuy per altres qüestions tècniques.

També va comptar amb la col·laboració de molts amics que van ajudar a "vestir" l'elefant perquè sempre lluiexi la millor imatge, a més de l'edRa que va afegir imatges al vestuari de la colla, la música d'en Daniel Garcia, Marc Comas, encarregat de la imatge gràfica; i moltes altres persones entre les quals Les Anades d'Olla destaca Jordi Garcia, Jordi Milà, Roser Aguilar o J.M. Montoya, "per donar-nos suport i ajudar-nos desinteressadament en el nostre projecte de ciutat".

 

Participació