Què passa a Colòmbia? El documental «Matarife», aquest dissabte al CRAC

La projecció anirà seguida d'una "kafeta" solildària amb la caixa de resistència per Colòmbia

Imatge d'una concentració de suport als pobles de Colòmbia i Palestina, el passat 27 de maig
Imatge d'una concentració de suport als pobles de Colòmbia i Palestina, el passat 27 de maig | Marta Casas
Redacció
09 de juny del 2021
Des del passat 28 d'abril, els carrers de Colòmbia protesten contra la reforma fiscal del president Ivan Duque, l'anomenat Paro Nacional, i això està comportant una "violència desmesurada" per part de l'exèrcit que reprimeix les manifestacions, i que ja ha deixat més d'una cinquantena de morts i un centenar de detinguts.

El documental Matarife, un genocida innombrable, produït per Daniel Mendoza i César Andrade, intenta explicar el que està succeïnt a Colòmbia des de les mateixes veus colombianes. Què passa realment? Per què s'impulsa una reforma fiscal enmig d'una tercera onada de la pandèmia? Per què no s'aturen les protestes? Per què els mitjans de comunicació no n'informen? Com s'organitza la resistència colombiana i fa front a la violència militar?

La projecció del documental serà aquest dissabte, 12 de juny, a les 17.30 hores al CRAC. Després, a les 20 hi haurà una kafeta dedicada a la música i la cuina colombiana, amb empanades solidàries que contribuiran a la caixa de resistència per Colòmbia. Per assistir a l'esdeveniment és necessari inscriure's prèviament a través d'aquest enllaç.