Xerrada sobre la intimitat i la llibertat de les persones amb discapacitat intel·lectual, aquest dimecres

forma part del Pla d'atenció a les persones amb discapacitat i diversitat funcional de Rubí, i té l'objectiu de sensibilitzar i aportar coneixement sobre el tema al conjunt de la població

La intimitat i la llibertat de les persones amb discapacitat
La intimitat i la llibertat de les persones amb discapacitat | Ajuntament de Rubí
Redacció
09 de juny del 2021
Aquest dimecres, a les 17 hores, l'Ajuntament ha organitzat una ponència en línia sobre La intimitat i la llibertat de les persones amb discapacitat intel·lectual, i que anirà a càrrec del doctor en filosofia, expert en ètica aplicada i professor de la Universitat de Girona Joan Canimas.

Aquesta xerrada forma part del Pla d'atenció a les persones amb discapacitat i diversitat funcional de Rubí, i té l'objectiu de sensibilitzar i aportar coneixement sobre el tema al conjunt de la població.

Canimas parteix de la idea que la discapacitat no prové únicament de factors biològics, sinó també educatius, socialitzadors, de convivència o d'actituds, entre d'altres; tal com es recull en el preàmbul de la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat (ONU, 2006): "La discapacitat resulta de la interacció entre les persones amb deficiències i les barreres que es deuen a l’actitud i l’entorn que eviten la seva participació plena i efectiva en la societat, en igualtat de condicions amb els altres".

Així, segons Canimas, hi ha bones raons per considerar que la intimitat i la llibertat són dos valors bàsics de la condició humana que, encara avui, no es respecten com caldria quan es tracta de persones amb discapacitat intel·lectual, la qual cosa fa augmentar les seves dificultats d'integració.

La conferència La intimitat i la llibertat de les persones amb discapacitat intel·lectual es podrà seguir de manera telemàtica a través de la plataforma Zoom. Per poder-hi assistir, només cal inscriure's a través del correu de l'Oficina d'Atenció a la Diversitat Funcional: [email protected].

Gràcies a la col·laboració de l'entitat ACAPPS, la ponència serà subtitulada per tal de facilitar la participació de les persones amb discapacitat auditiva.