Nou èxit del programa d'inserció laboral 30 Plus a Rubí

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, i pel Servicio Público de Empleo Estatal

L'edifici del Rubí Forma
L'edifici del Rubí Forma | César Font
Redacció
09 de juny del 2021
El servei Rubí Forma ha impulsat la contractació de totes les persones que participaven en el programa 30 Plus de 2020, un total de 30 persones. La mitjana d'edat és de 44 anys - des dels 38 fins al 55 - i s'han ubicat majoritàriament a empreses de Rubí (10) i Castellbisbal (5).

Els llocs que han ocupat són d'administratiu, operari en diversos sectors industrials, mossos de magatzem, personal d'assegurances i auxiliar d'atenció mèdica, entre d'altres.

El 30 Plus identifica els llocs de treball que les empreses necessiten cobrir i ajusta la formació que s’ofereix a les persones demandants d’ocupació a les necessitats de les companyies. D’aquesta manera, les persones reben orientació i acompanyament en el procés de contractació i formació, i les empreses obtenen una subvenció equivalent al salari mínim interprofessional (1.108,33€ a jornada completa o la part proporcional en funció de la dedicació laboral) durant la duració del contracte que podrà ser a mitja jornada o a jornada completa per un mínim de mig any i un màxim de nou mesos. Es prioritzen col·lectius en risc d’exclusió social, baixa qualificació professional, els majors de 45 anys i que resideixin a Rubí o Castellbisbal.

El Servei d’Ocupació de Rubí Forma s’encarrega de la selecció de persones candidates a través de sessions informatives i al llarg de tot el projecte es tutoritzarà a cada participant per treballar la seva inserció laboral.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, i pel Servicio Público de Empleo Estatal en el marc del Programa 30 Plus regulat per ORDRE TSF/132/2018 de 30 de juliol. Les persones participants han de desenvolupar obligatòriament les actuacions de formació, orientació i contracte de treball.

El 30 Plus s'ofereix a través de Rubí Forma des de l'any 2016, i sempre obté xifres d'inserció al voltant del 100%, com ha explicat el regidor d'Ocupabilitat, Víctor García. "N'estem molt contents, especialment perquè incorpora al mercat laboral a persones que si esdevenen aturats de llarga durada tenen un risc molt alt d'exclusió social", ha destacat.