Quatre polígons constituiran la primera APEU de Rubí

Rubí és un dels primers municipis de Catalunya que promou la creació d’una Àrea de Promoció Econòmica Urbana en sol industrial

L'avinguda de La Llana
L'avinguda de La Llana | Localpres
Redacció
09 de juny del 2021
Els polígons d’activitat econòmica de La Llana, la Carretera de Terrassa, el Molí de la Bastida i Can Rosés formaran la primera Àrea de Promoció Econòmica Urbana  (APEU) de la ciutat.

L'Ajuntament ha promogut la implantació d'aquest sistema de gestió públic i privat com a prova pilot per impulsar la competitivitat de les empreses de la zona: les APEUs faciliten que les zones de concentració d'activitat econòmica que vulguin augmentar la seva competitivitat o evitar situacions de degradació puguin ser gestionades de manera conjunta i millorar els serveis i qualitat de l'entorn, complementant l'actuació de les administracions públiques.

Rubí és un dels primers municipis de Catalunya que promou la creació d’una APEU en sol industrial. Els quatre polígons triats per formar l’APEU ocupen el 30.8 % de la superfície total dels PAE de la ciutat, es troben en bon estat, compten amb entitats de gestió amb una antiguitat de més de 5 anys, amb una elevada representativitat i nombre d’associats respecte al total d’establiments de la zona, tenen un pes important quan el percentatge d’empreses, de treballadors i facturació. A més en aquests quatre polígons s’hi ubiquen 14 de les 50 empreses de Rubí que presenten xifres de negoci més altes.

L’activitat que porten a terme les APEUs beneficia els espais públics i els interessos generals de la ciutat i és per això que, tot i ser gestionades per entitats de base privada, es constitueixen sota la tutela pública del municipi. És precisament aquest interès públic el que justifica que, un cop acordada i aprovada per tots els agents la creació de l’APEU, s’estableixi un règim d’adscripció obligatòria i un finançament basat en contribucions de naturalesa obligatòria.

"La nova llei dels APEUS ens obre una nova oportunitat per aprofundir en el treball compartit amb el teixit econòmic de Rubí", ha dit el regidor de Serveis a l'Empresa, Rafael Güeto. En aquesta nova passa de treball conjunt hi col·laborarà també la CECOT Rubí, i el projecte ja rebut una subvenció de 40.000 euros de la Diputació de Barcelona.