estiu jove 2021

Rubí organitza un Saló del Còmic i el Manga aquest estiu

La proposta de Rubí Jove enceta la programació de les activitats per a joves entre 12 i 29 anys de la ciutat

per RubiTV.cat, 10 de juny de 2021 a les 15:30 |
Aquest estiu, Rubí organitzarà la primera edició del Saló del Còmic i el Manga, una proposta del servei Rubí Jove que encetarà l'Estiu Jove 2021, farcit de propostes per a persones joves d'entre 12 i 29 anys. La proposta tindrà lloc del 2 al 4 de juliol a la Rambla del Ferrocarril, i comptarà amb la participació d'editorials, autors i llibreries locals.

A més de còmics de tots els estils, també s'hi programaran activitats paral·leles com actuacions i signatures de llibres.


La programació d'estiu de Rubí Jove inclourà diversos tallers i activitats formatives entre els mesos de juliol i setembre, i que tenen a veure amb el benestar físic i emocional del jovent amb tallers de diferents esports, disciplines i balls: boxa, skate, break dance, K-Pop, patins en línia, twerking i parkour, entre d’altres. Molts d’aquests tallers es faran en col·laboració amb diferents grups de joves que actualment participen o han participat en les activitats de l’Espai Jove Torre Bassas.

Les propostes d’aquest estiu també busquen donar resposta a les necessitats informàtiques i tecnològiques dels i les joves i facilitar l'ús de diferents eines i plataformes per realitzar i editar fotografies i vídeos. Així, s’han previst tallers de fotografia amb el mòbil i informàtica.


Cursos de premonitor, monitor, vetllador i dinamitzador poliesportiu

La programació d’estiu recupera també les accions formatives i proposa 4 cursos.

El curs de Premonitors/es, d'iniciació al monitoratge d'activitats de lleure (per a joves de 15 a 17 anys), aproximarà els assistents a què vol dir educar i quines són les principals tasques dels monitors i monitores de lleure. El curs es farà del 5 al 9 de juliol.

També es tornarà a oferir el curs de Monitor/a d'activitats de lleure infantils i juvenils. (per a joves majors d’edat), que té l’objectiu de preparar l’alumnat per intervenir en el lleure infantil i juvenil i capacitar-lo per a l’organització, dinamització i avaluació d’activitats educatives. Aquest curs serà de l'1 al 17 de juliol.

La programació també inclourà un curs de Vetllador/a d'Infants amb necessitats educatives especials, que capacitarà els participants en les competències bàsiques per fer de vetllador d’infants amb necessitats especials tant en l'àmbit d'educació formal com en el no formal. Les dates d'aquesta formació seran del 12 al 16 de juliol.

Finalment, del 14 al 23 de juliol se podrà fer el primer de tres mòduls del curs de Dinamitzador/a Poliesportiu/va (CIATE i joc a l'escola). El curs habilita els alumnes per exercir com a professional del sector de la dinamització d’activitats poliesportives a Catalunya. En aquest cas, cal ser major de 16 anys i tenir un certificat d'haver superat l'ESO o equivalent.

Es mantenen les assessories especialitzades

El servei de Joventut manté les assessories especialitzades també durant l’estiu. Les sessions es poden dur a terme telefònicament, per correu electrònic, en línia o presencialment i tracten temes laborals, formatius, sexuals i de parella i d’acompanyament emocional.

Amb la voluntat de fer arribar la programació a tots i totes les persones joves de la ciutat, Rubí Jove instal·larà un Punt d’informació de les activitats de l’Estiu Jove dilluns 21 a  la plaça de la Nova Estació i dimarts 22 a la plaça del Doctor Guardiet. Tots dos dies estarà obert de 18 a 19.30 h.

Totes les activitats i formacions són gratuïtes i requereixen inscripció prèvia a 
la web de Rubí Jove.

 

Participació