esport adaptat

El CEF Can Mir proposa organitzar competicions de futbol adaptat als Jocs Escolars

Ja fa anys que el club de Rubí acumula experiència amb equips de futbol formats per nois i noies amb diversitat funcional

per RubiTV.cat, 11 de juny de 2021 a les 10:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El CEF Can Mir ha proposat als ajuntaments que formen part del Consell d'Esports del Vallès Occidental - Terrassa (CEVOT), amb Rubí, Terrassa i Sant Cugat com a representants amb més pes, per impulsar una competició de futbol per a nens i nenes amb diversitat funcional en el marc dels Jocs Escolars.

El club s'ha reunit de manera recent amb l'Ajuntament de Rubí, que ja ha manifestat el seu suport a la iniciativa, i també tenen agendada una entrevista amb l'Ajuntament de Terrassa per d'aquí a unes setmanes. El CEVOT també s'ha adreçat al CEF Can Mir per manifestar la seva voluntat per impulsar aquesta proposta.


Ja fa anys que el club de Rubí acumula experiència amb equips de futbol formats per nois i noies amb diversitat funcional; de fet, ja compten amb dos equips sènior a la WeLeague 7 de Fedamar, gràcies a una col·laboració amb el CE Horitzó; dos equips de nens i nenes amb síndrome de Down, en col·laboració amb la Fundació Cromosuma, i un equip de nens amb autisme, amb el suport de RubiTEA.

L'experiència de tots aquests equips ha estat molt positiva i "ha posat de manifest la demanda de l'activitat de futbol per part d'aquests col·lectius", expliquen des del club, que destaquen els aspectes pedagògics d'aquestes activitats: la millora de la interrelació, de l’autoestima, de la comunicació interpersonal, de les habilitats socials, del sentiment de pertinença, o la creació d’hàbits saludables.


Més enllà d'aquests elements, el CEF Can Mir creu que s'ha d'ampliar el ventall d'opcions que necessiten aquests nens i nenes, i un d'ells és "que puguin participar en competicions, més enllà d'exclusivament els entrenaments".

 

Participació