1 de 10
meteorologia

Alerta per calor extrema

Les temperatures poden fregar els 40 graus en algunes zones del país a les hores centrals d'aquest dilluns

Un pardal i un globus en un cel sense cap núvol | Emili Vilamala
per Pere Pratdesaba, 14 de juny de 2021 a les 09:00 |
La calor s’ha fet esperar. Però quan ha arribat ho ha fet amb temperatures de ple estiu. Ja n’hem tingut un aperitiu aquest diumenge, amb sol a gran part del país i el mercuri amb xifres que han superat els 35 graus al prelitoral sobretot.
El sol continuarà picant de valent aquest dilluns, tot i que cauran alguns ruixats al Pirineu. La temperatura, però, tocarà sostre, amb ambient de ple estiu i entre 33 i 38 graus a la major part del país.


En aquest marc, Protecció Civil ha emès una alerta per temperatures màximes extremes per aquest dilluns a les hores centrals del dia, entre les 12 del migdia i les 6 de la tarda. Les zones que registraran les temperatures  més elevades són les de Ponent, la Catalunya Central, vall de l'Ebre, el prelitoral i l'extrem nord-est. Es preveu que dimarts les temperatures ja baixin lleugerament.
 
Davant dels episodis de calor, Protecció Civil recomana hidratar-se i intentar sortir el mínim imprescindible a les hores de més calor, així com estar-se en zones fresques o climatitzades

 

Participació