La polèmica del camp de golf, a «La Metro» de La 2

El programa explica les propostes de les plataformes Reconvertim el camp de golf i Golf i Natura

El camp de golf de Can Sant Joan
El camp de golf de Can Sant Joan | Marta Casas
Redacció
17 de juny del 2021
El camp de golf de Can Sant Joan continua despertant l'interès de diversos mitjans de comunicació de l'àmbit nacional. Aquest dimecres, el programa La Metro de La 2 ha dedicat un espai a la polèmica a l'entorn d'aquests terrenys, que ajuntaments i entitats mediambientals - agrupades en la plataforma Reconvertimvolen transformar en un parc interurbà entre Rubí i Sant Cugat.

Al programa hi intervé una de les portaveus de la plataforma, Mireia Gascon, membre de Rubí d'Arrel, que explica la proposta que han presentat les entitats que defensen la conversió de l'antic camp de golf en un parc públic interurbà amb diversos usos i els motius, que són tant econòmics, com ambientals com cívics. També hi participa Gerard Codina, biòleg de l'ADENC, que explica les múltiples oportunitats i beneficis de l'espai des de la vessant de la biodiversitat.

A l'altra banda, un membre de la plataforma Golf i Natura Sant Joan, creada per un grup de persones grans que veuen en el golf un esport que poden practicar encara que "ja tinguem uns anys a sobre", en paraules d'un dels portaveus, Ramon Planas. El golf Sant Joan "ens anava molt bé perquè era molt més assequible que altres camps de golf".

Les propostes d'aquesta plataforma, doncs, defensen una combinació d'un camp de golf de titularitat pública combinat amb un espai de lleure per al gaudi de tota la ciutadania, i consideren que "quan cuides un camp de golf també cuides l'entorn, no com ara, que no el cuida ningú", opina Dídac Llobet.