Totes les qüestions que es tractaran al ple de juny

Els grups municipals presenten fins a nou mocions per al debat

Un ple municipal telemàtic de Rubí
Un ple municipal telemàtic de Rubí | Ajuntament de Rubí
Redacció
22 de juny del 2021
Actualitzat a les 19:40h
El ple municipal d'aquest mes de juny se celebrarà, de manera excepcional, en dimarts, ja que l'últim dijous de més coincideix amb la festivitat de Sant Joan.

En la part resolutiva, l'òrgan aprovarà diversos punts, entre els quals destaquen el Pla Local d'Habitatge - que es va aprovar de manera inicial al ple de març - i l'adhesió a l'Associació de Municipis i Entitats per a l'Energia Pública (AMEP). També es ratificaran els estatuts de l'Associació de Municipis de l'Arc Metropolità de Barcelona, de la qual Rubí és una de les ciutats fundadores.

Pel que fa a la part de control, els grups municipals presentaran fins a nou mocions: tres d'ERC, una de Veïns per Rubí, una de Ciutadans, una de l'AUP i tres d'En Comú Podem i el PSC.

Esquerra Republicana presenta tres textos: un per defensar l'amnistia, un altre per a la reorganització de les zones de càrrega i descàrrega i una altra, a instàncies del Jovent Republicà, per defensar la igualtat real i efectiva de les persones trans.

Pel que fa a Veïns pe Rubí, presentaran una moció que demana la inspecció dels ponts de la ciutat, així com una planificació del manteniment i la rehabilitació.

Ciutadans portarà al ple una de les qüestions que està més a l'odre del dia a Rubí: la seguretat ciutadana. La seva moció presenta una bateria de propostes per tal d'acabar amb aquesta problemàtica creixent a la ciutat.

L'Alternativa d'Unitat Popular portarà a debat una proposta perquè es convoquin audiències públiques, amb una periodicitat bimensual, que permetin augmentar la participació de la ciutadania en aquelles qüestions que li afecten directament.

Finalment, els partits del govern - En Comú Podem i el PSC - presentaran tres textos de manera conjunta: per demanar al Govern de l'Estat l'ampliació de la suspensió de les regles fiscals els anys 2022 i 2023, per a l'ampliació del servei públic de salut bucodental i per donar suport al projecte VioPet, i així instaurar a Rubí un servei d'acollida temporal d'animals domèstics de víctimes de violència masclista.