El CRAC acusa l'Ajuntament «d'utilitzar la Covid-19 per limitar activitats» de les entitats

El centre cultural volia programar un sopar popular a l'aire lliure per la revetlla de Sant Joan

El CRAC ha funcionat com a punt de suport a la ciutadania durant la pandèmia
El CRAC ha funcionat com a punt de suport a la ciutadania durant la pandèmia | Marta Casas
Marta Casas
22 de juny del 2021
El CRAC no podrà celebrar - si l'Ajuntament no canvia de parer i reconsidera la seva decisió - un sopar popular que tenia previst per la revetlla de Sant Joan. En un comunicat emès aquest matí, els responsables del centre denuncien que van demanar, per instància, poder utilitzar una part del carrer Pere Esmendia per fer aquest sopar, amb totes les mesures de seguretat fixades pel Procicat - taules de 10 persones com a màxim, distància de dos metres entre taules, ús obligatori de mascareta i aforament limitat.

L'activitat era gratuïta, amb l'objectiu de "fer caliu i comunitat, i contribuir a la recuperació progressiva i controlada de l'activitat social al carrer", expliquen, i expressen la seva "indignació" per les "maneres de fer de l'Ajuntament, que malauradament no són excepcionals".

I és que tot i haver sol·licitat el permís per fer aquesta activitat el passat 11 de juny, no van saber la resposta de l'Ajuntament fins ahir, dos dies abans del sopar, i de manera "informal" a través de la tècnica de referència. La decisió del Consistori, diuen, "no té sentit", ja que els obliga a fer-ho a l'interior del local, on la ventilació és molt menor, i no a l'aire lliure, com indiquen les mesures del Procicat. "Tenint en compte que actualment els bars estan oberts i la gent menja i consumeix a l'aire lliure, quina diferència hi ha amb la proposta que nosaltres fem?", es pregunta l'entitat.

De fet, el CRAC lamenta que tot i que "la pandèmia n'ha posat en perill la continuïtat", mai ha cessat l'activitat i ha esdevingut un punt de suport "essencial" per acompanyar la ciutadania, un esforç que consideren que l'Ajuntament no ha tingut en compte quan posa límit a les activitats de les "entitats que donen vida a la ciutat", com la seva.

"Esperem que en el futur l'Ajuntament faciliti les activitats del CRAC al carrer, per la seguretat de tothom i per no perjudicar el dia a dia de la nostra entitat", com les de la resta d'entitats de Rubí, continuen. El Centre reivindica que cal "enriquir i fomentar l'ús social dels carrers per part de la ciutadania", sempre actuant amb responsabilitat davant la Covid-19, que no pot ser "una excusa per limitar l'activitat de les entitats de la ciutat".

La proposta, doncs, continua endavant, i des del CRAC esperen "una reconsideració per part de l'Ajuntament".

Segons ha pogut saber RubiTV.cat, aquesta limitació també afectarà a la programació de Festa Major del CRAC, que en els últims anys organitzava, amb més d'una desena d'entitats més, les activitats de l'Espai Allende.