eleccions municipals 2019

Junts per Rubí proposa una bateria de mesures per facilitar l'accés a l'habitatge

Jaume Buscallà creu que és imprescindible que l'administració actui per fer front a la problemàtica

per Marta Casas , 7 de març de 2019 a les 11:24 |
Junts per Rubí proposa una bateria de mesures per fer front a la problemàtica de l'habitatge | Marta Casas
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest migdia, Junts per Rubí ha presentat una nova proposta que inclouran en el programa electoral de cara a les eleccions municipals del mes de maig, aquest cop en referència a l'habitatge.

L'objectiu de la proposta que ha presentat l'alcaldable de Junts per Rubí, Jaume Buscallà, és garantir l'accés a l'habitatge a les diverses capes de la població rubinenca, i per això cal garantir que l'ajuntament disposi d'un mínim del 15% d'habitatge públic. Per aconseguir-ho, la formació proposa que el consistori exerceixi el dret de tanteig o adquisició preferent sobre els edificis que siguin propietat d'entitats financeres i la SAREB i que es trobin finalitzats en fase d'execució de l'obra o en fase inicial.


Tal com ha explicat Buscallà, els tècnics municipals haurien de negociar amb les entitats per tal que els habitatges es posin a disposició de la ciutadania en règim de lloguer o venda, prioritzant les persones que, per situació econòmica, no puguin accedir al mercat immobiliari. En el cas de la compra, Junts per Rubí creu que s'hauria d'establir que fossin persones empadronades a la ciutat amb cinc anys d'antiguitat, que no disposin de cap altre habitatge en propietat i que sigui el primer habitatge que adquireixen.

Jaume Buscallà considera que així es podran revertir algunes de les problemàtiques i usos anòmals que s'estan donant en alguns pisos, i que "és bàsic el paper de l'administració com a garant del bon ús dels habitatges a través de mesures de foment o, en cas necessari, de sanció".


Amb aquesta mesura, Junts per Rubí proposa una solució per a tres problemàtiques: la manca d'habitatge, la millora de l'estètica de l'espai públic i la seguretat, evitant situacions d'incivisme i deteriorament dels edificis.

 

Participació