El ple es compromet a millorar la seguretat ciutadana a Rubí

La moció de Cs rep el suport de tots els grups municipals excepte ERC, que s'ha abstingut

Una concentració per demanar la millora de la seguretat ciutadana a Rubí
Una concentració per demanar la millora de la seguretat ciutadana a Rubí | Marta Casas
22 de juny del 2021
El ple municipal del mes de juny ha acordat, sense cap vot en contra, prendre un seguit de mesures per millorar la seguretat ciutadana a Rubí, a proposta d'una moció de Ciutadans que ha rebut el suport de tots els grups municipals excepte ERC, que s'ha abstingut.

El portaveu de la formació taronja, Roberto Martín, ha volgut iniciar la seva intervenció aclarint que no pretenia generar una "guerra partidista" sobre les competències en matèria de seguretat o el color polític del titular de la Conselleria o el Ministeri d'Interior, sinó que presentava una moció amb la qual tots els grups poguessin estar d'acord per implementar les propostes que recull.

"Cal garantir que no es cometin delictes", però també "que els nostres veïns se sentin segurs al carrer", ha resumit Martín, que ha fet referència als últims fets delictius que han tingut lloc a la ciutat i que han fet incrementar aquesta "percepció" d'inseguretat.
 

Un cotxe de Mossos al barri de Les Torres Foto: Marta Casas


La moció demana, concretament, més efectius policials - tant de Mossos d'Esquadra com de Policia Local, ja que en "tenim un dèficit importantíssim" -, que el cos local disposi de tots els recursos necessaris i adequats, però també que es facin intervencions de caràcter més cívic i social.

Precisament perquè la moció no es limita a les intervencions des de l'àmbit policial i punitiu sinó que també incorpora la perspectiva dels drets socials, la moció ha rebut el suport del grup municipal de l'AUP, com ha manifestat la seva portaveu, Betlem Cañizar.

Per la seva banda, Toni García, de Veïns per Rubí, ha assenyalat que fa temps que denuncien l'increment d'actituds incíviques i delictives, que fins i tot s'han arribat a "normalitzar", i ha demanat que es permeti incrementar les plantilles per sobre del que es permet ara, i que tinguin els els recursos necessaris. García també ha fet una aposta per incrementar la videovigilància en espais determinats.

Xavier Corbera, portaveu de l'única formació que s'ha abstingut en la votació de la moció, ha expressat el seu acord amb el fons de la moció, però ha justificat el seu sentit del vot perquè considera que cal anar molt més lluny, i ha desgranat les propostes que ja va expressar en un article d'opinió recent.
 

Vehicles de la Policia Local de Rubí Foto: Localpres



Finalment, la regidora de Seguretat Ciutadana, Marta Oliva, ha agraït el treball de les forces i cossos de seguretat de la ciutat com a servei essencial, i també el to de la moció que ha presentat Ciutadans per millorar aquesta matèria a la ciutat. Oliva ha recordat que aviat es procedirà a la contractació de nous policies locals, que s'han millorat les seves condicions laborals i aviat ho farà també la flota de vehicles.

Marta Oliva també ha demanat "no caure en discursos populistes radicals" i en aquells que volen vendre la ciutat de Rubí com una "ciutat sense llei".