Elena Montesinos substituïrà Pau Navarro al grup municipal d'En Comú Podem

Es tracta d'un acord pre-electoral entre ambdues formacions (Comuns i Podem) per equilibrar el pes de cadascuna a l'Ajuntament

Els tres regidors actuals i la futura regidora d'En Comú Podem
Els tres regidors actuals i la futura regidora d'En Comú Podem | Marta Casas
23 de juny del 2021
Canvis al grup municipal d'En Comú Podem. A partir del mes de setembre, l'actual regidor de Ciutadania, Cooperació, Memòria Històrica, Transparència, Participació Ciutadana, Pau Navarro, cedirà el seu seient a la número 4 de la llista electoral de la coalició, Elena Montesinos, que prendrà el relleu de totes les responsabilitats que ha assumit fins ara Navarro.

Segons han explicat els actuals regidors del grup municipal i la futura regidora, es tracta d'un acord que es va prendre abans de les eleccions del 26 de maig de 2019: si obtenien una representació de tres regidors, a mig mandat se substituiria el número 3 pel número 4. Amb aquest acord, entre d'altres, es manté l'equilibri de representació de les dues forces - Rubí enComú i Podem -, ja que es va elaborar una llista "cremallera" per poder-ho garantir.

Des de les seves àrees d'actuació, l'actual regidor ha pogut posar en marxa molts dels projectes que s'havia proposat la formació, a més d'altres que han sorgit per acord amb els seus socis de govern, el PSC. Navarro ha reconegut que "es tractava de continuar una feina que ja s'havia encetat, que ja tenia molta base", i s'ha mostrat molt satisfet dels resultats, així com de tot el treball polític i tècnic que s'ha fet durant aquests dos anys.

Els reconeixements a Neus Català, la instal·lació de les Stolpersteine, els serveis de primera acollida o d'orientació i informació als refugiats o la recent aprovació del Pla Estratègic de Govern Obert han estat algunes de les iniciatives que s'han dut a terme mentre Navarro ha liderat les carteres que va assumir amb l'acord de govern.

Elena Montesinos ha agraït al regidor que li hagi facilitat un relleu "fluïd i fàcil", i s'ha mostrat "expectant i emocionada" per prendre aquest relleu, i ha assegurat que està "desitjant aprendre molt i donar el millor de mi mateixa" per complir amb els compromisos del mandat.

L'altre canvi que es produirà, segurament ja al ple del mes de juliol, serà el de portaveu: fins ara aquesta responsabilitat ha recaigut en Ànnia Garcia i passarà a mans d'Andrés Medrano.