L'Ajuntament millora diverses zones d'esbarjo per a gossos

La Taula de Benestar Animal es reuneix per segon cop i crea dos grups de treball, de colònies felines i del sistema de recollida i manteniment d'animals perduts i abandonats

Un pas més per millorar el benestar animal a Rubí
Un pas més per millorar el benestar animal a Rubí | Pixabay
Marta Casas
28 de juny del 2021
L'Ajuntmaent de Rubí ha millorat diverses zones d'esbarjo per a gossos de la ciutat. A totes les zones hi ha una nova senyalització, i s'han fet actuacions diferents a cadascuna en funció de les necessitats: il·luminació a la zona petita del carrer Topazi, bancs a 14 zones d'esbarjo diferents - masia de Ca n'Oriol, parc de la Pau i la Natura, carrer Lepant, carrer Topazi, carrer Mallorca i C1413a -, 13 nous arbres, un mur perimetral i suavització dels desnivells a la zona de l'Escardívol i una nova porta, a més de la reparació de la tanca, al carrer Sedó.

Aquestes millores es produeixen en paral·lel a la segona trobada de la Taula de Benestar Animal, la setmana passada, on es va posar en comú la diagnosi del Pla de Benestar animal, que ara es complementarà amb les aportacions dels membres de la taula, i es van començar a definir els objectius i primeres actuacions que cal incloure al document.

La Taula va crear dos grups de treball, de colònies felines i de sistema de recollida i manteniment d'animals perduts i abandonats. També, segons va explicar el regidor de Benestar Animal, Andrés Medrano, es pretén que de la Taula en surti una estratègia municipal per al manteniment i millora de les zones d'esbarjo per a gossos, per "definir i donar resposta a les necessitats de les diferents zones de la ciutat i els seus usuaris". Medrano també ha explicat que l’objectiu és tenir enllestit el pla abans d’acabar l’any. 

Rubí compta amb 19 zones d'esbarjo per a gossos, 10 de tancament, 4 zones obertes i 5 obertes amb horari ampliat. Són espais pensats per afavorir la convivència entre animals i propietaris, molt importants per a la socialització i que requereixen manteniment i millora de la qualitat, com destaca l'alcaldessa, Ana María Martínez.

Martínez també ha volgut posar en valor les persones que tenen una actitud cívica, ja que és "just i necessari agrair a qui té cura de l'espai públic", com són els usuaris de les zones d'esbarjo per a gossos, que mostren "compromís" i "interès" en mantenir-les i millorar-les.