«Ha estat la millor Festa Major possible»

L'Ajuntament fa una valoració molt positiva de la celebració de Sant Pere d'enguany

El Seguici s'ha fet de manera estàtica al Celler
El Seguici s'ha fet de manera estàtica al Celler | Marta Casas
01 de juliol del 2021
Actualitzat a les 9:55h

La Festa Major de Rubí 2021 serà recordada per ser una celebració molt diferent a les habituals a la ciutat, ja que ha estat profundament marcada per les restriccions derivades de la pandèmia de la Covid-19 i no ha permès fer algunes de les activitats més emblemàtiques de la festa però en canvi, ha descobert nous espais i formats a la ciutadania.

L'Ajuntament assegura que "hem programat la millor Festa Major possible dins les possibilitats tècniques que oferia la situació", i que el treball s'ha basat en convertir la festa en l'espai del "retrobament i l'esperança" però també la de garantir la seguretat dels rubinencs.

Pel que fa a la seguretat, el Consistori també afirma que ha estat una Festa Major "molt tranquil·la", sense cap assistència sanitària ni requeriment d'actuació per incident d'ordre públic o seguretat. El fet de fer les activitats en recintes perimetrals ha facilitat el control de totes aquestes situacions, però també destaca "l'elevat grau de civisme i de l'acompliment de les normes per part de la ciutadania", subratlla l'Ajuntament.

Respecte a la comunicació de les activitats de la Festa Major, l'Ajuntament no ha detectat cap error en la difusió de la programació, i assegura que la informació "es va donar en el temps i la forma correcta", com en altres anys.

La situació sanitària generada per la pandèmia ha fet que les activitats de Festa Major siguin molt descentralitzades. Aquesta era una de les demandes que recollia una moció de Veïns per Rubí - que, de fet, no es va aprovar al ple perquè el govern va assegurar que ja s'estava treballant en aquesta línia -, que s'ha posat en marxa per aquesta celebració.
 

Els jardins de la plaça Figueras, un dels espais de Festa Major d'enguany Foto: Marta Casas

També l'AUP va presentar una moció per garantir l'equitat d'accés a les activitats culturals, tenint en compte també les activitats de la Festa Major, i que el Consistori no ha aclarit si s'han posat en marxa, emplaçant a la Festa Major de 2022, que es començarà a preparar aviat. En aquest sentit, tampoc ha respost si preveu alguna solució per garantir que, en cas que en una activitat s'esgotin les entrades en línia, després no quedin cadires buides, com ha passat en diversos espectacles gratuïts de la Festa Major 2021.

Sigui com sigui, en total s'han venut o reservat, en el cas dels espectacles gratuïts, més de 10.000 entrades entre totes les activitats de Festa Major - 4.173 de les quals corresponen al Festival Rrandom.

"La ciutadania ha respost", afirma l'Ajuntament, que considera que han tingut un comportament "exemplar", amb "civisme i enteniment", perquè ha entès que es tractava d'una festa major "especial, en què convergien les ganes de festa però alhora la prudència".

Agraïment a les entitats
L'Ajuntament agraeix molt especialment a les entitats locals que facin possible "el nivell d'excel·lència" al qual s'arriba cada any, i més encara tenint en compte que porten molts mesos aturades i que han hagut d'adaptar les seves activitats a la situació sanitàra, amb nous formats; per exemple, la Foto Viva d'El Gra, l'exposició El seguici al Celler o els ravals estàtics de les colles de Diables.

"És important que les entitats agafin múscul de nou, perquè d'aquí a poc començaran els preparatius per la Festa Major de 2022", comenta l'Ajuntament.
 

El Seguici s'ha fet de manera estàtica al Celler Foto: Marta Casas


Els grans èxits de la Festa Major 2022
Sens dubte, un dels èxits d'aquesta Festa Major ha estat una de les novetats, l'espai ARTborètum, que ja va triomfar el Nadal passat acollint el Campament de Reis, i ha estat l'espai dels artistes locals.

L'Ajuntament també destaca el bon funcionament del Punt d'Informació situat a la plaça Pearson, l'èxit de les activitats de circ al Celler, i el Festival Rrandom, que ha convertit l'amfiteatre del Parc del Castell en un "espai idoni" per una celebració amb restriccions com la que hem viscut.

"Aquests han estat els trets diferencials d'una programació que ha conservat bona part de l'essència de Sant Pere i que, gràcies a un gran treball d'organització, ha conciliat la il·lusió del moment amb la màxima seguretat", conclou el Consistori.