festa major rubí 2021

Rubí agraeix la implicació de les entitats a la Festa Major

La tradicional recepció s'ha traslladat enguany a l'últim dia de la celebració, en un acte de petit format al Castell de Rubí

per RubiTV.cat, 1 de juliol de 2021 a les 13:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Rubí ha celebrat la tradicional recepció d'entitats per Festa Major, tot i que amb un format diferent: l'acte ha estat l'últim dia de la celebració i a l'auditori del Castell, en comptes de fer-ho com a tret de sortida i als jardins de l'Ateneu.

L'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha agraït a les entitats la seva dedicació a l'hora d'organitzar activitats per Festa Major, i més especialment aquest any "complicat, dolorós en molts sentits, i particularment complex per a tots aquells que integreu el teixit associatiu local", que durant molt de temps han hagut "d'aturar màquines".


Així, Martínez ha volgut posar en valor el paper clau de les entitats, "tant les que heu pogut organitzar activitats, malgrat les limitacions, com també les que hi heu hagut de renunciar".

L'acte també ha servit per reconèixer les entitats que fan anys aquest 2021, i també les que el celebraven el 2020.

 

Totes les entitats guardonades a la Recepció de Festa Major Foto: LocalpresEntitats que fan 25 anys


L'Associació de Veïns de la Plana del Castell. El president, Conrad Donés, va destacar la part positiva de la situació: "Portem molts anys d'activitat i, en canvi, la Covid-19 només ens ha afectat un parell d'anys".

L'Associació de Veïns de Can Solà. José Luis Alcayde, president de l'entitat, va desitjar que "la cosa s'encarrili" després de dos anys "molt difícils".

L'Associació de Propietaris Vallès Park. El president de l'associació, José Nebot, va agrair el reconeixement per part de l'Ajuntament a l'entitat, que "hem heredat de gent que va tenir la voluntat d'anteposar els interessos dels nostres veïns als inicis de l'entitat, que van ser molt més difícils que ara".

L'Asociación Rociera Andaluza de Rubí. Dolores Sayavera, presidenta de l'entitat, ha donat les gràcies "per pensar en nosaltres", i va assegurar que després d'un "temps dolent" tot es recordarà "de manera diferent a partir d'ara".

La Colla de Diables de Rubí. El presient, Roger Monterde, va expressar el desig de la colla de "continuar tirant foc" i poder presentar la seva nova bèstia, l'Antònia, que serà durant les festes de Sant Roc.
 

La nova bèstia de foc dels Diables de Rubí Foto: Marta Casas


L'Associació de Veïns de Castellnou (Sector A). La presidenta de l'entitat, Eva Panadés, va ser l'encarregada de recollir el reconeixement.

Els Castellers de Rubí. Ana Arenas, presidenta de la colla, va agrair la participació de tota la gent que n'ha format part durant els 25 anys i ha reconegut que "encara tenim un camí molt dur, perquè aquesta pandèmia ha acabat amb nosaltres". Els Castellers seran els últims a tornar a reprendre l'activitat, però esperen que "la resta d'entitats ens ajudin a aixecar-ho".

Hoquei Club Rubí Cent Patins. El president, Ernesto Vermiglio, va revelar que tenien previst fer "un partit de velles estrelles de l'hoquei i reunir-nos per commemorar aquests 25 anys", que s'haurà de convertir en la celebració d'un "25+1 o 25+2".

Quatre entitats, de fet, recollien el reconeixement per un "25+1", i és que les circumstàncies sanitàries no van fer possible la celebració dels 25 anys el 2020.

Es tracta de l'Associació de Veïns de Castellnou - Can Tapis (sector B), l'Associació de Veïns de Can Serrallac i l'Associació de Veïns de Can Serrafossà.

També celebrava el 26è aniversari el Club Voleibol Rubí, que va explicar que els hereus dels seus fundadors, Francesc Calvo i Manel Mañas, entre d'altres, "esperem poder seguir 26 anys més, gràcies a la gent jove que tenim", en paraules de la seva presidenta, María Dolores González.

Mig centenari i un centenari


Dues entitats van recollir un reconeixement pels seus 50 i 100 anys: el Club Natació Rubí - que enguany celebra, també, el retorn de l'equip absolut masculí de waterpolo a la Divisió d'Honor - i el Casal Popular.

El secretari de la junta del CN Rubí Joan Manel Sampons va recordar que "quan vam començar érem molt poca gent", però després de molts anys d'evolució, el club ja compta amb molts equips, i va aprofitar l'avinentesa per agrair el suport de l'Ajuntament, "que sempre ens ha fet costat".

Per la seva banda, la presidenta del Casal Popular, Montserrat Comellas, va reconèixer que "és difícil, quan es comença una entitat, pensar fins a on arribarem. Per Mossèn Guardiet era impossible pensar-ho quan va començar aquell petit esplai pels nens de catequesi". Comellas també va avançar que durant aquest any es programarien, de cara a la tardor, diverses activitats per commemorar el centenari de l'entitat.
 

Membres del Casal Popular reben el diploma per part de la Generalitat Foto: Cedida/Casal Popular

 

Participació