Dos desnonaments aturats aquesta setmana a Rubí

Les famílies podran continuar a les seves cases fins a nova data

Una protesta de la PAH després d'un desnonament que va acabar amb un suïcidi a Barcelona
Una protesta de la PAH després d'un desnonament que va acabar amb un suïcidi a Barcelona | Marta Casas
Marta Casas
02 de juliol del 2021
Els dos desnonamentsprevistos per aquesta setmaana a Rubí - un el dimecres, 30 de juny, al carrer Sant Magí; i un aquest divendres, 2 de juliol, al Grup 25 de setembre - han quedat aturats sense nova data. En tots dos casos, una negociació amb els jutjats ha permès evitar que les famílies afectades es quedessin sense casa minuts abans de l'execució del llançament.

Al carrer Sant Magí, la família era de tres membres, un dels quals és una senyora d'edat avançada i amb una discapacitat declarada. Es tractava del vuitè intent de desnonament, tot i que la família és a la Mesa d'emergència. El pis és de Global Licata, del Banc Santander, i va quedar suspès sense nova data gràcies a la moratòria de desnonaments aprovada pel govern espanyol al mes de maig.

Pel que fa al desnonament d'aquest matí, abans de les 10 hores - hora prevista per al llançament - era una família de dos adults i dos menors, i el pis és propietat de la Sareb.

El "degoteig" de desnonaments no s'aturarà aquí, tal com ha advertit la PAH a les portes del pis que havia de ser desallotjat avui. De fet, la setmana vinent ja preveuen convocar la ciutadania a intentar aturar un nou desnonament al carrer Doctor Zamenhof.