S'instal·len bucles magnètics a diversos equipaments per millorar l'atenció a persones amb discapacitat auditiva

Yolanda Ferrer, regidora de Programes Sectorials, destaca que és una mesura "senzilla" però que "pot suposar una gran millora en la qualitat de vida de les persones amb discapacitat"

per RubiTV.cat, 2 de juliol de 2021 a les 13:00 |
Un dels espais amb bucles magnètics | Ajuntament de Rubí
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Algunes dependències municipals ja disposen de bucles magnètics per facilitat l'atenció a les persones amb discapacitat auditiva que duen audífons o tenen coclears implantats. Els aparells s'han instal·lat a les dues Oficines d'Atenció a la Ciutadania (OAC), a l'Oficina d'Atenció a la Diversitat Funcional, als quatre sectors dels Serveis Socials Bàsics, al Servei de Contractació i al Rubí Forma.

Aquests sistemes es col·loquen a una distància màxima e dos metres entre les persones que han de comunicar-se, i generen un camp magnètic a tota la zona d'escolta que permet que la persona amb discapacitat auditiva rebi el so amb la mateixa qualitat que té a la font d'emissió.


A més dels bucles magnètics, s'han col·locat cartells per donar a conèixer als usuaris l'existència d'aquest recurs.

Yolanda Ferrer, regidora de Programes Sectorials, ha destacat que és una mesura "senzilla" però que "pot suposar una gran millora en la qualitat de vida de les persones amb discapacitat", i ha assegurat que la voluntat és que aquesta mena d'eines es vagin implantant cada cop en més àmbits "per tenir una societat veritablement inclusiva".


L'acció s'ha dut a terme en el marc del Pla d'atenció integral a les persones amb discapacitat i diversitat funcional, i s'ha finançat gràcies als romanents del Pressupost de l'any 2020.

 

Participació