82 persones obtenen el seu certificat d'acollida a Rubí

Es tracta d'un document que expedeix el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies

per RubiTV.cat, 2 de juliol de 2021 a les 14:00 |
Un dels grups que ha recollit el certificat als jardins de l'Ateneu | Localpres
82 persones han recollit aquesta setmana el seu certificat d'acollida, després d'haver completat la formació per obtenir-lo entre els mesos de febrer de 2020 i juny de 2021. Totes han estat convidades a un acte de reconeixement institucional als jardins de l'Ateneu aquest dijous, que ha comptat amb la presència de l'alcaldessa, Ana María Martínez, el regidor de Ciutadania, Pau Navarro, i el tècnic de la Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, Agustí Iglesias.

Aquesta trobada també ha servit per agrair la feina al professorat i les entitats que han donat suport als alumnes en tot el procés: el Centre d'Informació per a Treballadors/es Estrangers/es (CITE), l'Associació per a la Recerca i l'Acció Social VINCLE, l'Eina Cooperativa i DICAT s'encarreguen d'executar els mòduls del cercuit d'acollida. Per altra banda, la Fundació Apip Acam gestióna el Programa d'Acollida Estatal a Rubí, i també hi han col·laborat la Residència Maternal Antaviana, el Centre ISOM i Hondureños que suman.


La trobada també ha servit per agrair la feina al professorat i a les entitats que han donat suport als alumnes en el procés d’aprenentatge: Centre d'Informació per a Treballadors/es Estrangers/es (CITE), l’Associació per la Recerca i l’Acció Social VINCLE; Eina Cooperativa i FICAT que executen els mòduls del circuit d’acollida, la Fundació Apip Acam que gestiona el Programa d’Acollida Estatal a Rubí, Residència Maternal Antaviana, Centre ISOM i Hondureños que suman.

Tots els assistents han rebut una planta de la Finca Font del Ferro i un obsequi en nom de la ciutat.


Com obtenir el certificat d'acollida?


Tots els alumnes han fet 90 hores de competències lingüístiques bàsiques en llengua catalana, 15 hores de coneixements de l'entorn laboral, 15 de coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic, i 15 hores de prevenció de les violències masclistes en el cas de les persones que han participat en el Pacte d'Estat contra la violència de gènere.

Aquest és un recurs gestionat pel Servei de Primera Acollida municipal, tot i que el certificat l'expedeix el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, que també és qui cofinancia el servei de Primer Acollida junt amb el Fons Social Europeu de la UE.

"Aprendre català va més enllà d'obtenir el certificat: és formar part de la vida de Catalunya, ser d'aquí"


Durant l'acte de reconeixement institucional, una de les persones que ha obtingut el certificat, Katherine Castañeda, ha reconegut que "l'adaptació no ha estat fàcil", però que han après molt de Catalunya i el seu ordenament jurídic. Respecte a la llengua, ha declarat que "aprendre català va més enllà d'obtenir el certificat: és formar part de la vida de Catalunya, ser d'aquí".

Per la seva banda, Abdessalam Ezzayty ha donat les gràcies a l'Ajuntament "per aquesta oportunitat", i en especial a la professora de català.

L'alcaldessa ha desitjat als alumnes que "trobeu a la ciutat que compartim tot allò que necessiteu per fer realitat el vostre projecte de vida", i els ha felicitat per l'esforç de completar la formació, tot i les circumstàncies de la Covid-19 i els confinaments.

 

Participació