Coldplay grava el seu nou videoclip a Rubí

Se sumen a la llista d'artistes que han convertit les antigues piscines de Castellnou, "la platja del Vallès" als anys 80, en escenari artístic

Les piscines de Castellnou l'any 2019
Les piscines de Castellnou l'any 2019 | Food District
09 de juliol del 2021
Actualitzat el 05 d'octubre a les 9:47h
Aquesta setmana, diversos lectors de RubiTV.cat han alertat al mitjà sobre la gravació d'un videoclip a les antigues piscines de Castellnou, un espai que ja ha estat escenari d'aquesta mena de clips en el passat. La seguretat que ha envoltat el recinte ha fet despertar la curiositat dels veïns, tot i que ningú havia aconseguit fer-ne una fotografia fins avui al matí.
 

Ha estat un membre de la comunitat de lectors de La Vanguardia qui ha aconseguit la fotografia més esperada i que demostra que es tracta del grup britànic Coldplay, de gran renom internacional, el protagonista del pròxim videoclip que s'està rodant a Rubí.

Aquest lector ha aconseguit unes quantes imatges del rodatge d'ahir a la tarda, amb els membres de la banda i tot l'equip tècnic.

La història darrere les piscines de Castellnou, "la platja del Vallès"

Les piscines de Castellnou han estat l'escenari de l'últim spot publicitari de Foot District Foto: Foot District


Les piscines de Castellnou es van construir a la dècada dels 60, i van tenir un enorme èxit entre la població de la comarca; tant, que fins i tot es van conèixer popularment com La platja del Vallès. Diversos factors van contribuir al decliu de les instal·lacions, com ara la millora del transport públic cap a zones costaneres, el sorgiment d'instal·lacions similars a les poblacions pròximes, l'augment del poder adquisitiu que permetia desplaçar-se a altres llocs durant l'època estival...

Però el que sempre ha envoltat aquestes piscines és una llegenda negra associada a la suposada mort de tres banyistes, els anys 1971 i 1981, que van fer proliferar tota mena de rumors sobre la inseguretat de les instal·lacions - que també va contribuir al progressiu abandonament del recinte per part de la ciutadania - i despertar, als anys 2000, tot un seguit de teories misterioses associades a la mort dels banyistes en les dècades anteriors.

És aleshores, dues dècades després de la clausura als anys 80, quan les piscines prenen l'aspecte actual: degradat, decrèpit i amb una certa aura de misteri per les llegendes negres que l'envolten, i es converteixen en un pol d'atracció per a diversos col·lectius com els grafiters, els skaters, els cineastes o els músics.

Així, per exemple, les piscines han estat l'escenrari de vídeos musicals com Trumpets, de Sak Noel i Sean Paul; un anunci protagonitzat per Ronaldinho l'any 2012 - de la marca Nike, que va tornar a gravar a Rubí una promoció de les seves vambes Air Max 90 l'any 2019 - o un videoclip del raper SoniOne l'any 2013.