Ja es poden fer arribar precs i preguntes als plens en línia

10 dies abans de la sessió s'habilitarà un espai a la web Participa Rubí, i s'hi podran fer intervencions durant set dies

Un dels últims plens municipals presencials, l'any 2019
Un dels últims plens municipals presencials, l'any 2019 | Carla Serra
Redacció
09 de juliol del 2021
Actualitzat a les 15:49h
Ja es poden fer arribar precs i preguntes a les sessions plenàries de Rubí. Tots els veïns de la ciutat majors de 16 anys podran els podran fer arribar a través d'una nova funció de la web Participa Rubí, i seran ateses al ple municipal que correspongui.

Aquesta qüestió va ser plantejada en el ple del mes de juny en una moció de l'AUP sobre la celebració d'audiències públiques, i serà una realitat a partir del ple del mes de juliol, que se celebrarà el pròxim dia 22. Així, es donarà resposta a la impossibilitat de participació ciutadana als plens, ja que des de l'esclat de la pandèmia se celebren de manera telemàtica.

El funcionament serà el següent: 10 dies abans de la sessió plenària, s'habilitarà un espai corresponent a la web de participació ciutadana de Rubí, on la ciutadania hi podrà abocar precs i preguntes durant set dies. Cada persona podrà formular un màxim de dues intervencions per ple, ja siguin precs o preguntes. Totes les intervencions es valoraran en funció de l'adequació a la temàtica, la brevetat i la concisió, i se n'incorporaran un màxim de cinc en cada sessió. En el cas de rebre preguntes sobre una mateix tema, se'n llegirà una; la resta es respondran per escrit.

La resposta dels precs i preguntes es farà arribar a les persones interessades de forma escrita, i es publicaran al web municipal junt a les respostes que es fan als grups municipals.