coronavirus

Es disparen els ingressos als hospitals de Terrassa

Els centres sanitaris han aplicat noves restriccions a les visites

per Anna Mira, Terrassa, Catalunya | 9 de juliol de 2021 a les 16:38 |
UCI de l'Hospital MútuaTerrassa. | Albert Alemany
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La cinquena onada de la Covid-19 comença a afectar directament als hospitals de Terrassa. Després d'uns dies d'increment de les dades epidemiològiques a la ciutat amb contagis sobretot en la població jove, els seus efectes ja té un clar impacte als centres sanitaris de la ciutat.

Segons les dades d'aquest divendres 9 de juliol l'Hospital Universitari MútuaTerrassa manté dues persones amb Covid-19 a l'UCI, i 18 més ingressades a planta quan fa només una setmana aquesta xifra era de cinc hospitalitzats. També es disparen les persones que necessiten assistència mèdica al Consorci Sanitari de Terrassa, que passa de quatre a 23 ingressats a planta en 7 dies i també manté les dues persones a l'UCI.   


Aquests increment sobtat dels ingressos s'acompanyen de la pujada continuada i sense fre dels indicadors de la Covid-19. Segons dades del Departament de Salut, aquest divendres 9 de juliol el risc de rebrot ja és de 1.252 punts. Fa dos dies era de 1.190 i fa només una setmana era de 696. La dada supera el màxim històric, registrat durant el passat mes d'octubre (1.079). 

Per la seva banda, el risc de transmissió ja es troba en 3,74. Això vol dir que cada persona infectada pot contagiar a gairebé 4 persones més (cal recordar que aquest indicador s'ha de situar per sota d'1 per controlar l'evolució de la pandèmia).


Precisament, amb aquestes dades ahir mateix l'alcalde, Jordi Ballart, va enviar una carta al departament de Salut per demanar un punt de vacunació massiva a la ciutat que també estigui obert als joves, els principals contagiats per aquesta nova variant Delta de la cinquena onda de la Covid. 

 

Risc de rebrot de Terrassa. Foto: Salut


Noves restriccions als hospitals


L'increment de casos i la nova variant Delta, més contagiosa, ha fet limitar de nou les visites i aplicar noves restriccions als centres hospitalaris de Terrassa. A l'entrada del Consorci Sanitari de Terrassa hi ha un control d’accés on el visitant comunicarà a quin pacient va a visitar. Seguidament es faran les mesures de protecció: higiene de mans amb solució hidroalcohòlica i ús obligatori de mascareta quirúrgica. Durant l’estada, els visitants romandran a l’habitació, amb la mascareta posada i evitaran transitar pels passadissos o zones comuns. En cas de marxar, ja no es podrà tornar a entrar.

Al Servei d’Urgències del CST no poden entrar acompanyants, excepte en casos excepcionals que indicaran els professionals del centre. Els infants estaran acompanyats sempre d’un adult en la seva estada a l’Hospital. Les pacients embarassades poden estar acompanyades per un adult a la Sala de Parts. Pel que fa a les visites del Servei de Cures Pal·liatives i en les situacions d’acompanyament a final de vida, l’equip assistencial contactarà directament amb els familiars indicant les condicions específiques del funcionament del servei.

Pel que fa MútuaTerrassa, les visites de familiars i cuidadors a pacients no Covid-19 ingressats es restringeixen novament a un acompanyant per pacient -sempre la mateixa persona- i dins dels horaris establerts. Es tracta d’una mesura acordada amb el CatSalut i concebuda amb el propòsit de contribuir a evitar possibles nous contagis. En conseqüència, tal i com es va procedir des de finals de març, el pacint haurà de designar una única persona per efectuar les visites durant la seva estada hospitalària. Aquesta només les podrà efectuar en el marc de l’horari fixat i amb el compromís d’evitar transitar per les zones comunes i passadissos ni sortir i entrar de l’hospital fins que finalitzi la visita.

Quan l’acompanyant vingui a visitar el pacient, s’haurà d’acreditar a Recepció facilitant les dades del pacient i se li facilitarà una targeta de visita -que caldrà guardar fins a l’alta del pacient- amb les seves dades identificatives. Cada dia caldrà acreditar-se i ensenyar la targeta. Un cop a l’habitació, no es podrà sortir i tornar a entrar de l’hospital, fins que finalitzi la visita.

Altres notícies que et poden interessar

​​​
​​​
​​​


​ 


 

Participació