incendis

Activat el nivell 3 del Pla Alfa a Rubí per risc d'incendi forestal

Es prohibeixen les barbacoes, se suspenen les autoritzacions especials per fer foc, es restringeixen les activitats esportives al medi natural i també les activitats agrícoles i treballs forestals

per Marta Casas, Rubí, Catalunya | 13 de juliol de 2021 a les 10:17 |
La Generalitat de Catalunya ha activat la fase 3 del Pla Alfa a Rubí i a una quarantena de municipis més de diverses comarques davant l’elevat risc d’incendi forestal.
 


Protecció Civil ha fet una crida a la col·laboració i el compromís de la ciutadania per evitar situacions de risc a l'entorn forestal, especialment evitar llençar qualsevol burilla des dels vehicles.

La fase 3 del Pla Alfa implica la prohibició total d'encendre foc en terrenys forestals o en una franja de 500 metres al voltant, incloent les barbacoes de les àrees de lleure. Així mateix, se suspenen totes les autoritzacions excepcionals per fer foc i es restringeix la pràctica d'activitats esportives al medi natural, la realització de treballs forestals i es restringeixen les activitats agrícoles que puguin generar risc d'incendi.


Protecció Civil demana reforçar la prevenció i evitar situacions de risc, i trucar al 112 en cas de veure una columna de fum. Les associacions de voluntaris de Protecció Civil, a més, fan rondes preventives a urbanitzacions i parcs naturals per extremar la vigilància.

 

Participació