1 de 10
lgtbi

El pla local per la diversitat afectiva, sexual i de gènere de Rubí es començarà al setembre

L'Ajuntament vol reforçar el seu compromís amb la lluita pels drets de tota la ciutatania

Una bandera LGTBI | Unsplash
per RubiTV.cat, 14 de juliol de 2021 a les 08:00 |
Aquest article es va publicar originalment el 14 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Rubí començarà a treballar en un Pla local per la diversitat afectiva, sexual i de gènere en els pròxims mesos. Tal com havia avançat la regidora d'Igualtat, Yolanda Ferrer, el Pla es començarà a treballar amb l'ajut de la Diputació de Barcelona, ja de cara al mes de setembre.

El document donarà resposta a dos objectius: establir un marc de referència per als diferents departaments municipals a l'hora d'implementar polítiques públiques incloent la perspectiva de la diversitat, per una banda, i definir accions a curt i mig termini en matèria de diversitat sexual i de gènere.


Així, l'Ajuntament vol reforçar el seu compromís amb la lluita pels drets de tota la ciutadania i aconseguir la igualtat efectiva sense distincions per raó de sexe, orientació sexual o identitat de gènere. Rubí ja forma part de la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya, un espai de desenvolupament de polítiques LGTBI conjunt, que incrementa la capacitat d'acció política i social.

El pla tindrà una primera fase de diagnosi i també una etapa de participació, ja que "per a nosaltres és imprescindible la participació i complicitat de totes i tots: ciutadania, entitats i col·lectius" que vulguin formar part del procés d'elaboració del text, com ha explicat Yolanda Ferrer.


L'alcaldessa, Ana María Martínez, ha remarcat que "condemnem tot tipus de violència, sempre, però aquests dies, especialment, volem condemnar les violències LGTBIfòbiques", i ha explicat que el pla serà "una eina molt valuosa per fer front a les discriminacions i agressions al col·lectiu", però també per fomentar el respecte a totes les diversitats.

 

Participació