Quins precs i preguntes al ple ha fet la ciutadania?

El projecte d'habitatges dotacionals, el manteniment del carrer Puigmal, les línies d'alta tensió, problemes de mobilitat i accessibilitat i la lentitud del tràmit administratiu per fer una obra; les qüestions que han fet arribar els veïns a la sessió plenària

Un dels últims plens municipals presencials, l'any 2019
Un dels últims plens municipals presencials, l'any 2019 | Carla Serra
19 de juliol del 2021
Actualitzat a les 9:15h
El ple del mes de juliol ha estat el primer que ha permès la participació ciutadana mitjançant precs i preguntes en línia, que s'han pogut formular durant set dies, dins dels deu anteriors a la sessió plenària. Tots els veïns de la ciutat majors de 16 anys les han pogut fer arribar a través d'una nova funció de la web Participa Rubí.

Fins al 18 de juliol, la plataforma ha rebut un total de vuit precs i preguntes. Dues d'elles fan referència al projecte d'equipaments d'ús dotacional de Sant Jordi Park, ja que els veïns han sol·licitat una reunió formal amb el govern i encara no han rebut resposta - segons la data de les preguntes, del dia 13 de juliol. Un altre dels precs és la demanda de la retirada de les línies d'alta tensió de Can Fatjó.

A la mateixa zona, un veí demana solucions per al problema que pateixen, des de fa anys, amb una empresa de fabricació de productes alimentaris que genera unes males olors "insuportables", tal com va relatar fa uns mesos a RubiTV.cat.

Una altra pregunta fa referència al manteniment, en aquest cas del carrer Puigmal. El veí en qüestió alerta que l'Ajuntament té l'obligació de fer el manteniment del carrer - "tapar forats, eliminar deixalles que abandonen al carrer, tallar canyes, matolls i herbes" - estigui o no urbanitzat, com és el seu cas.

També amb referència a obres, però en aquest cas de particulars, un usuari adreça una queixa per la dificultat d'aconseguir una llicència d'obres per construir una casa, ja que porten esperant des del mes d'octubre de 2020 i s'han topat amb una "tramitació excessivament llarga" per part dels serveis corresponents.

Finalment, un usuari que, segons explica, passeja habitualment amb un cotxet de nadó, demana si l'Ajuntament té previst fer alguna millora en l'accessibilitat de determinades voreres de la ciutat, ja que en determinats carrers "sembla que els fanals, els pals de comunicació i les papereres tenen més prioritat que jo".

Una altra qüestió que afecta la mobilitat, en aquest cas amb vehicle motoritzat, pregunta sobre els reductors de velocitat col·locats a l'avinguda de Castellbisbal, en una ubicació on, segons l'usuari, hi ha una pendent de més del 5% i no s'hi podria col·locar. El veí, a més, reclama que se li contesti la instància presentada el 3 de febrer de 2020 sobre aquesta qüestió.

La resposta dels precs i preguntes es farà arribar a les persones interessades de forma escrita, i es publicaran al web municipal juntament amb les respostes que es fan als grups municipals.

Aquesta qüestió va ser plantejada en el ple del mes de juny en una moció de l'AUP sobre la celebració d'audiències públiques, i dona resposta a la impossibilitat de participació ciutadana als plens, ja que des de l'esclat de la pandèmia se celebren de manera telemàtica.