L'Incasòl accedeix a signar un conveni per l'ús del camp de golf mentre no es completi la cessió dels terrenys

La plataforma creu que l'Institut renunciarà definitivament a recuperar l'activitat del golf

El camp de golf abandonat de Can Sant Joan, per dins
El camp de golf abandonat de Can Sant Joan, per dins | Cedida
Marta Casas
14 de juliol del 2021
Actualitzat a les 14:22h
La plataforma Reconvertim el camp de golf s'ha renit aquest dilluns amb el director de l'Incasòl, Albert Civit, i dos tècnics de l'institut, per explicar la seva proposta pels antics terrenys del camp de golf i compartir punts de vista i informació, a més de demanar la signatura d'un conveni temporal amb els ajuntaments de Rubí i Sant Cugat perquè la ciutadania en pugui fer ús mentre no es completi la cessió dels terrenys.

Al parer de la plataforma, el conveni permetria que la ciutadania pugués fer ús de les més de 80 hectàrees sense dificultats ni restriccions, ja que no es malmetrien constantment les tanques per accedir-hi. Sobre aquest punt, el director de l'Incasòl es va comprometre a treballar-hi perquè pugués estar enllestit de cara a finals d'any.

Segons explica l'entitat, a més, "sembla que la idea de recuperar l'activitat del golf a Can Sant Joan quedaria descartada", tot i que l'Incasòl planteja recupera una part dels terrenys a usos esportius o industrials. És per això que el procés de cessió als municipis serà llarg - com a mínim, de dos anys - i caldrà "negociar les condicions tant de la cessió com de la gestió", ja que segurament no serà del 100% del territori.

El fet que l'Incasòl descarti la recuperació del golf referma la tesi de la Plataforma sobre la insostenibilitat d'aquesta mena d'instal·lació des del punt de vista econòmic i ecològic.

La Plataforma, a més, ha demanat una nova reunió a quatre bandes, és a dir, amb la presència de representants dels dos municipis, l'Incasòl i la mateixa entitat, que recorda que compta amb el suport d'una seixantena d'entitats i de gran part de la ciutadania, i considera que ha de ser un membre actiu en la definició dels nous usos dels terrenys.

Després de la trobada, que la plataforma valora molt positivament, ha demanat que es respecti el calendari del procés administratiu i de negociació entre els implicats per tal que la cessió als municipis sigui una realitat en els pròxims dos anys.