metereologia

Avís de situació de risc per calor a Rubí aquest dijous

Afectarà a tota la franja central de Catalunya

per RubiTV.cat, 21 de juliol de 2021 a les 19:45 |
El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha emès un avís de situació de risc per calor davant les altes temperatures que es podrien registrar aquest dijous, 22 de juliol, segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya.
 


Així, es preveu que se superi la temperatura màxima extrema a les comarques de la franja central de Catalunya.

Davant d'aquestes previsions, l'Ajuntament de Rubí recorda alguns consells d'autoprotecció contra la calor. Tancar les persianes de les finestres on toca directament el sol durant el dia i obrir-les per refrescar la casa durant la nit, estar a les estances més fresques de la llar, refrescar-se sovint amb dutxes o tovalloles molles són algunes de les recomanacions per quan s'és a casa. També s'aconsella evitar menjars molt calents o que aportin moltes calories.

A l'aire lliure, s'aconsella dur gorra o barret i vestir roba lleugera i de colors clars, caminar per l'ombra i descansar en llocs frescos - si cal, llocs tancats climatitzats -, mullar-se la cara, portar aigua i beure'n sovint, i limitar l'activitat física durant les hores de més calor.

Pel que fa a la mobilitat en cotxe, cal vigilar durant els trajectes que es facin a les hores de més sol, i no deixar-hi mai infants o persones fràgils amb les finestres tancades.
 

 

Participació