Noves accions per promoure el civisme a Rubí

Aquesta tarda hi haurà una nova sessió de la campanya "A l'estiu, juga amb civisme", i dissabte, al parc de Ca n'Oriol

Jocs amb civisme a la plaça Doctor Guardiet
Jocs amb civisme a la plaça Doctor Guardiet | Localpres
Marta Casas
22 de juliol del 2021
L'Ajuntament de Rubí va posar en marxa una campanya per fomentar el civisme i el respecte a l'espai públic aquest estiu, amb dues accions localitzades a places i parcs de la ciutat i una d'específica al Parc de Ca n'Oriol

A l'estiu juga amb civisme és una activitat familiar, adreçada a infants d'entre 3 i 14 anys, que inclou un circuit de dinàmiques lúdiques i un espai reservat per pintar a l'Auca del Civisme. Les primeres sessions es van fer a la plaça del Doctor Guardiet, la Neus Català i Pallejà, i plaça Onze de setembre; i continuarà avui a la plaça de la Constitució.

Aquesta activitat, que es durà a terme a diversos espais de 17 a 20h, estarà dinamitzada per un monitor o monitora i dues agents cíviques, que donaran suport i alhora informaran sobre les diverses qüestions relacionades amb el civisme.

L'objectiu principal és educar els infants en els valors del civisme i promoure maneres de jugar que siguin respectuoses amb l'espai públic i les persones que en fan ús i hi conviuen. Així, en l'activitat es proposen jocs tradicionals com són el Joc de l'Oca, un joc de memòria, un joc d'habilitat i un joc de punteria per aprendre a reciclar.

La resta de les sessions de A l'estiu, juga amb civisme seran el 22 a la plaça de la Constitució, el 29 de juliol novament a la plaça Doctor Guardiet, el 2 de setembre a la plaça Neus Català i Pallejà i el 9 de setembre, de nou a la plaça de la Constitució.

Per altra banda, les agents cíviques instal·laran novament una carpa informativa al parc de Ca n'Oriol, per promoure actituds cíviques entre els veïns que en fan ús: la recollida de residus, el bon ús dels elements de joc, el respecte a la natura i la tinença responsable d'animals. Aquest dissabte, hi seran de 17.30 a 20.30h.

La resta de les sessions seran al setembre: el dia 11 en horari de matí - de 10.30 a 13.30h - i el dia 25, novament en l'horari de tarda.