Signat el conveni per la construcció de l'Escola del Bosc

Institució i comunitat educativa reclamaven el nou edifici, que té instal·lacions provisionals en barracons, des de fa deu anys

L'Escola del Bosc de Rubí
L'Escola del Bosc de Rubí | RubiTV.cat (Arxiu)
Marta Casas
23 de juliol del 2021
Actualitzat a les 17:47h
El ple municipal del mes de juliol va aprovar el conveni entre la Generalitat i l'Ajuntament de Rubí per la construcció de l'Escola del Bosc, que serà una realitat després de més de deu anys de reivindicacions de la comunitat educativa i de la institució local. El cost de la licitació de les obres és de 4,4 milions d'euros, dels quals l'Ajuntament n'aportarà un 10% - 440.000 euros, segons l'acord assolit el març de l'any 2020.

Aquests 440.000 euros s'aportaran en dos terminis, un 50% durant el mes següent a l'adjudicació del projecte d'obres, i un altre 50% quan l'obra estigui acabada i certificada. Es preveu que el moment del pagament d'aquesta segona part s'hagi de realitzar durant l'any 2025. A més, el conveni també estableix que es bonificarà en un 95% l'ICIO, sempre que la Generalitat hagi fet les sol·licituds oportunes i s'hagin seguit els tràmits previstos a l'ordenança fiscal reguladora. 

Un cop l'edifici estigui construït, passarà a ser propietat de l'Ajuntament, que en cedirà l'ús a la Generalitat per a l'activitat escolar, però el manteniment, la conservació i la vigilància de l'equipament correspondrà al municipi.

Institució i comunitat educativa reclamen la construcció de l'edifici, que té instal·lacions provisionals en barracons des de fa 10 anys, des de l'any 2006. En aquell moment ja es va fer una cessió de terrenys del carrer Mallorca, i en aquest ple s'ha aprovat afectar el bé patrimonial "Paratge de Ca n'Oriol" al Servei d'Educació, per tal de destinar-lo a equipament escolar. 

El nou edifici tindrà capacitat per una línia d'alumnat, però la construcció permetrà incorporar nous espais en funció de les necessitats del centre. 
 

L'Escola del Bosc reclama la construcció del nou edifici, al ple de febrer de 2021 Foto: Marta Casas


Altres notícies del ple de juliol de 2021