Quatre gols d'Elena Ruiz i Bea Ortiz no eviten la primera derrota del waterpolo a Tòquio

Les jugadores de Rubí han fet una gran actuació davant d'un rival molt dur

Elena Ruiz ha marcat tres gols
Elena Ruiz ha marcat tres gols | RTVE
28 de juliol del 2021
Actualitzat a les 21:22h
Primera derrota de la selecció espanyola femenina de waterpolo als Jocs Olímpics de Tòquio. Els quatre gols - un de Bea Ortiz, que ha acabat expulsada, i tres d'Elena Ruiz - de les jugadores de Rubí no han impedit la victòria de la selecció dels Països Baixos, un rival molt dur i que no ha donat cap treva a les espanyoles.

De fet, el partit ha estat molt igualat des de l'inici, que ha començat amb avantatge per a les holandeses. Un avantatge que ha capgirat la rubinenca Bea Ortiz al final del primer quart.

Elena Ruiz ha marcat per posar acostar o posar per davant en el marcador la selecció espanyola en dues ocasions, al tercer quart (8-7) i ja a l'últim període (8-9). Els errors defensius, però, han fet que les jugadores de Països Baixos empatessin el partit i es col·loquessin per davant en el marcador, fins que novament Elena Ruiz ha aconseguit l'empat a 13.

Un empat que la jove de Rubí hauria pogut desfer amb un últim llançament quan faltaven dos segons per al final, però que ha estat interceptat per la defensa holandesa, que tot seguit ha marcat el 14è gol que establiria el marcador definitiu. Tot plegat, amb Bea Ortiz fora de la piscina, per expulsió després de tres faltes, i amb la portera espanyola com a jugadora de camp.

Per altra banda, les redsticks han aconseguit aquesta matinada la primera victòria en hoquei herba, davant la selecció de Nova Zelanda per 2-1. Així, mantenen les opcions per classificar-se per a la següent fase.

Les waterpolistes hauran d'esperar els resultats de les seves rivals, i no fallar en els dos partits que queden de la fase de grups, per mantenir el lideratge del grup.