Activat el pla INUNCAT en fase d'alerta per previsió de pluges intenses

El Vallès Occidental, en risc moderat des de les 6h fins a les 18h

Núvols sobre el cel de Rubí
Núvols sobre el cel de Rubí | Marta Casas
Marta Casas
04 d'agost del 2021
Segons les previsions meteorològiques del Servei Meteorològic de Catalunya i les afectacions que se'n poden derivar, s'ha activat el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) en fase d'alerta, com ha informat l'Ajuntament de Rubí.

Durant aquest dimecres es poden produir precipitacions intenses que poden superar els 20 mm en 30 minuts a la meitat oriental de Catalunya. Durant el matí plourà a la zona del litoral i prelitoral, i el Vallès Occidental es trobarà en risc moderat per intensitat de pluja fins a les 18h. Cap al migdia, les pluges s'estendran pel terç nord-est, amb especial afectació a les comarques de la Selva, el Gironès i el Baix Empordà, amb risc alt. Els xàfecs poden anar acompanyats de tempesta i localment de pedra i fortes ratxes de vent.

S'aconsella no travessar rius, rieres i zones inundables, i allunyar-se'n; evitar circular amb cotxe, especialment si és de nit, i conduir amb precaució en cas de necessitat. En cas de manca de visibilitat per la pluja, reduir la velocitat i, si cal, quedar-se a la vorera i senyalitzar la situació.