Medalla olímpica de plata per a la selecció femenina de waterpolo

La selecció d'Estats Units venç amb claredat Espanya, que només ha marcat cinc gols, dos d'ells de Bea Ortiz i Elena Ruiz

La selecció espanyola femenina de waterpolo
La selecció espanyola femenina de waterpolo | Twitter/@losjuegosolimpicos
07 d'agost del 2021
Actualitzat el 09 d'agost a les 7:45h
Bea Ortiz i Elena Ruiz tornaran a Rubí amb una medalla de plata, després de perdre la final olímpica davant d'uns Estats Units que han estat molt superiors des de l'inici del partit.

Les nord-americanes han començat marcant quan no havia passat ni un minut del primer quart, i tot i que Espanya ha gaudit de diverses ocasions, s'han trobat un autèntic mur a la porteria, amb una Ashley Jones que ho aturava absolutament tot. Només Roser Tarragó ha pogut escurçar distàncies, però els primers vuit minuts han acabat amb un avantatge de tres gols per als Estats Units.

Un avantatge que ha continuat creixent al segon quart, amb dos gols en els primers tres minuts, mentre que a la selecció no li sortia pràcticament res. Un temps mort de Miki Oca ha fet efecte en les jugadores espanyoles, que han marcat dos gols per retallar distàncies, però la rèplica de les nord-americanes no ha trigat a arribar i la primera part del partit ha acabat amb un avantatge de tres gols per als Estats Units.

A la represa, l'encert de les nord-americanes i la seva solidesa en defensa, a més de l'actuació brillant de Jones, ha continuat ampliant l'avantatge de gols i ha deixat en blanc Espanya durant tot el tercer quart. A l'últim quart, una selecció espanyola totalment desbordada només ha sigut capaç de marcar un gol, obra de la rubinenca Elena Ruiz (5-14).