Oberta l'enquesta per opinar sobre el Pla de Benestar Animal de Rubí

Es tracta d'un primer qüestionari perquè la ciutadania - major de 16 anys - pugui dir la seva sobre les accions previstes i detectar necessitats no cobertes

La comissió vol parlar dels animals i els seus drets com a éssers vius
La comissió vol parlar dels animals i els seus drets com a éssers vius | Paula Jaume
Marta Casas
11 d'agost del 2021
La Unitat de Benestar Animal i Tinença Responsable de Rubí continua treballant en el Pla de Benestar Animal de Rubí, un procés que s'ha iniciat aquest mes de juny amb la definició d'objectius, línies estratègiques i accions

Ara arrenca la segona fase, la de participació ciutadana, que al mateix temps es dividirà en dues fases, que consistiran en la publicació de dos qüestionaris: un per fer una consulta prèvia i un altre per prioritzar les accions. L'objectiu és recollir l'opinió de la ciutadania - majors de 16 anys - sobre les accions previstes i detectar necessitats que no s'hagin cobert.

La primera enquesta ja és oberta, i s'hi pot participar a través d'aquest enllaç fins al pròxim 30 de setembre. Pel que fa a la segona part, és previst que finalitzi al novembre.

Les línies estratègiques del Pla de Tinença d'Animals s'han definit en una comissió de treball creada per l'Ajuntament amb el plantejament de parlar dels animals i els seus drets com a éssers vius com un pas més vers la tinença i la normativa per tenir un animal.

El regidor responsable d'aquesta Unitat, Andrés Medrano, explica que el Pla "no afectarà només a les persones tenidores d'animals de companyia, sinó que incumbeix a tota la ciutadania", i és un element necessari per contribuir tant al benestar animal com per la convivència cívica associada.