medi ambient

Avís de contaminació a Rubí per la presència de pols africana

Entre les mesures que es recomanen destaca la reducció de passar temps a l'aire lliure

per S.B., 16 d'agost de 2021 a les 15:25 |
A finals de la setmana passada, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) va posar en fase d'avís preventiu per PM10 (petites partícules en suspensió a l'aire) el protocol d'actuació per episodis ambientals d'elevada contaminació atmosfèrica, a causa de la intrusió de pols africana. 
 


A les comarques vallesanes, diversos ajuntaments mantenen l'avís i demanen a la població reduir al màxim la presència al carrer, evitar fer esforç físic a l'aire lliure, intentar no fumar i prioritzar l'ús del transport públic al al vehicle privat.

La fase d’avís preventiu es posa en marxa quan en dues estacions o més de la xarxa de vigilància a l’àrea metropolitana se supera el valor de mitjana de 50 micrograms per metres cúbic diaris de PM10 i la previsió a 24 hores no indica una millora en els nivells. En aquest cas, els nivells se superen en set estacions de la xarxa. Davant d'això, l'AMB ha notificat la situació als ajuntaments i els ha recordat les mesures aprovades en el protocol.


Entre aquestes, limitar les actuacions en obres públiques que generin pols, reduir el transport de mercaderies, reduir les emissions en l'àmbit de la indústria i apostar pel transport públic en detriment del vehicle privat, entre d'altres.

 

Participació