Meteorologia

Rubí acomiada una onada de calor que va batre rècords insòlits

Les estacions meteorològiques de la ciutat registren les temperatures més elevades de l'any

per S.B., Rubí, Catalunya | 17 d'agost de 2021 a les 11:00 |
Les estacions meteorològiques de Rubí, ubicades a la carretera de Terrassa i a la carretera de Martorell, van marcar la setmana passada els màxims de temperatura anuals, amb 36,8º i 36,7º els dies 13 i 14 d'agost, respectivament.

Durant els dies de l'episodi d'onada de calor, les temperatures mínimes d'aquestes estacions no van baixar dels 21 graus, mentre que les màximes van ser superiors als 30 entre l'11 i el 16 d'agost. 


Al Vallès Occidental, es van arribar a registrar 37,9 graus a Sant Cugat, en l'estació XEMA ubicada a les instal·lacions del Centre d'Alt Rendiment (CAR), 38 a Sabadell i 39 a Cerdanyola que s'enfila a la primera posició amb una temperatura rècord.

Aquest dilluns, però, el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha donat per finalitzada l'onada que s'ha allargat durant els darrers cinc dies i que ha fet suar tot el país amb un amenaçant elevat risc d'incendi.


Dissabte 14 d'agost, a 21 de les 149 estacions de XEMA es van enregistrar les temperatures històriques més altes -amb una dècada de registres-, havent-se arribat a diversos punts del país als insòlits 43 graus. 
   

 

Participació